Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody "Česká jídla se vaří na Filipínách i v Saudské Arábii," říká Kristýna Koutná, autorka kuchařky Czech Cookbook

"Česká jídla se vaří na Filipínách i v Saudské Arábii," říká Kristýna Koutná, autorka kuchařky Czech Cookbook

Obrázek epizody "Česká jídla se vaří na Filipínách i v Saudské Arábii," říká Kristýna Koutná, autorka kuchařky Czech Cookbook

Poslechněte si podcast

9. 12. 2020

39 min

O epizodě podcastu

Pokud má někdo zásluhu na tom, že se Američané anebo třeba Australané učí české knedlíky a zkoušejí péct vánočku podle receptu svých prababiček, je to Kristýna Koutná. Rodačka z Brna, která dlouhou dobu strávila v Kalifornii, dnes je zpět na jižní Moravě a je autorkou blogu Czech Cookbook a stejnojmenné kuchařky.Má 40 000 sledujících na Facebooku a v Americe nebo Austrálii prodává třeba formičky na vosí hnízda nebo laskonky. Povídáme si o tom, co se nejvíce u krajanů po celém světě vaří a peče, proč se vánočce říká v Texasu nebo Nebrasce houska anebo jak vznikla česká národní příloha, bez které se Kristýna v USA nedokázala obejít, a že v tom zřejmě mají prsty Turci.Díl natáčený na trase New Orleans-Brno tentokrát o pokladech české kuchyně a tradicích, které zajímají potomky Čechů po celém světě.Sledujte Doma v Nola i na Facebooku a Instagramu, kde mi taky můžete nechat zprávu nebo dotazy. Nezapomeňte taky na svých podcastových aplikacích ťuknout na tlačítko follow či subscribe, ať máte o nových dílech okamžitě přehled. Těším se zase příště!Mějte se, Julie

Pokud má někdo zásluhu na tom, že se Američané anebo třeba Australané učí české knedlíky a zkoušejí péct vánočku podle receptu svých prababiček, je to Kristýna Koutná. Rodačka z Brna, která dlouhou dobu strávila v Kalifornii, dnes je zpět na jižní Moravě a je autorkou blogu Czech Cookbook a stejnojmenné kuchařky.

Má 40 000 sledujících na Facebooku a v Americe nebo Austrálii prodává třeba formičky na vosí hnízda nebo laskonky. Povídáme si o tom, co se nejvíce u krajanů po celém světě vaří a peče, proč se vánočce říká v Texasu nebo Nebrasce houska anebo jak vznikla česká národní příloha, bez které se Kristýna v USA nedokázala obejít, a že v tom zřejmě mají prsty Turci.

Díl natáčený na trase New Orleans-Brno tentokrát o pokladech české kuchyně a tradicích, které zajímají potomky Čechů po celém světě.

Sledujte Doma v Nola i na Facebooku a Instagramu, kde mi taky můžete nechat zprávu nebo dotazy. Nezapomeňte taky na svých podcastových aplikacích ťuknout na tlačítko follow či subscribe, ať máte o nových dílech okamžitě přehled. Těším se zase příště!

Mějte se, Julie


Popis podcastu

Všude po světě běhají tisíce Čechů a Češek. Každý z nich má svůj obyčejný a přitom originální životní příběh. Jejich vyprávění jsou inspirující a taky docela zábavné. K poslechu zve novinářka Julie Urbišová, autorka blogu a stejnojmenné knihy Doma v Nola.