Úvod
Podcasty
Zpravodajství
Dobré ráno | Denný podcast denníka SME
Špeciálny podcast: Naučíme vás urobiť vyni...

Špeciálny podcast: Naučíme vás urobiť vynikajúcu rybu s hranolčekmi

Food trucky, jedloautíčka na kolesách sa prvý raz objavili asi v okamihu, keď vôbec nejaké kolesá začali existovať. Napokon, presúvanie jedla a potravín bolo jedným z prvých dôvodov samotného presúvania.
Ale aby sme neskončili pri nejakom výlete do staroveku: v roku 1866 istý dobytkár Charles Goodnight upravil svoj ťahaný koňmi alebo dobytkom voz tak, že doň pridal základné kuchynské vybavenie a jedlo. Vzal drevo, panvice, kotol a vodu a začal variť.
Mobilné kantíny sa objavili v päťdesiatych rokoch minulého storočia, keď vychádzali z konceptu vojenských poľných kuchýň. Teraz zažívajú foodtrucky boom. Na Slovensku sa to deje v posledných rokoch, dokonca k nim utekajú vážení šéfkuchári. Alebo vyhorení reklamkári, novinári a ľudia z korporátu.
A jedným z nich je práve Martin Labanc a jeho Poľná kuchyňa. Rozprávali sa s ním Tomáš Prokopčák a Adam Valček.