Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Špeciálny podcast: Naučíme vás urobiť vynikajúcu rybu s hranolčekmi

Špeciálny podcast: Naučíme vás urobiť vynikajúcu rybu s hranolčekmi

Obrázek epizody Špeciálny podcast: Naučíme vás urobiť vynikajúcu rybu s hranolčekmi

Poslechněte si podcast

4. 10. 2019

37 min

Food trucky, jedloautíčka na kolesách sa prvý raz objavili asi v okamihu, keď vôbec nejaké kolesá začali existovať. Napokon, presúvanie jedla a potravín bolo jedným z prvých dôvodov samotného presúvania.

Ale aby sme neskončili pri nejakom výlete do staroveku: v roku 1866 istý dobytkár Charles Goodnight upravil svoj ťahaný koňmi alebo dobytkom voz tak, že doň pridal základné kuchynské vybavenie a jedlo. Vzal drevo, panvice, kotol a vodu a začal variť.

Mobilné kantíny sa objavili v päťdesiatych rokoch minulého storočia, keď vychádzali z konceptu vojenských poľných kuchýň. Teraz zažívajú foodtrucky boom. Na Slovensku sa to deje v posledných rokoch, dokonca k nim utekajú vážení šéfkuchári. Alebo vyhorení reklamkári, novinári a ľudia z korporátu.

A jedným z nich je práve Martin Labanc a jeho Poľná kuchyňa. Rozprávali sa s ním Tomáš Prokopčák a Adam Valček.

Popis podcastu

Denný spravodajský podcast na Slovensku. Pondelok až piatok, každé ráno nový diel - rozhovory s reportérmi, komentátormi a hosťami denníka SME. V sobotu komentujeme politické a celospoločenské dianie predchádzajúceho týždňa.