Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Sloboda nám tu sama nezostane (19. 11. 2025)

Dobré ráno | Denný podcast denníka SME

SME.sk

Zpravodajství

,

Denní zprávy

Sloboda nám tu sama nezostane (19. 11. 2025)

Obrázek epizody Sloboda nám tu sama nezostane (19. 11. 2025)

Dobré ráno | Denný podcast denníka SME

Poslechněte si podcast

Dnes

59 min

O epizodě podcastu

Nežná revolúcia priniesla slobodu, nádej aj veľké očakávania. Lenže sloboda a demokracia nie sú niečím, čo raz príde a samo zostane. Demokracia pritom zažíva krízu a o mnohé hodnoty z Novembra akoby sme museli znovu bojovať.

Dnes teda prinášame záznam z diskusie Dobrého rána Sobota, ktorá sa naživo odohrala v nedeľu počas festivalu Nežná!

Odporúčanie

A ja si takto pred pomaly sa blížiacimi sviatkami dobieham čitateľské resty, takže si dočítavam dosiaľ nečítane pratchettovky. V mojom prípade to je Poslední hrdina, no ak aj vy máte nejaké čitateľské resty, neodkladajte to, ale siahnite po nejakej dobrej knihe. A to je moje dnešné odporúčanie.

Všetky podcasty denníka SME nájdete na ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ ⁠⁠ ⁠⁠sme.sk/podcasty⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ ⁠⁠⁠⁠⁠

Odoberajte aj audio verziu denného newslettra ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ SME.sk⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ s najdôležitejšími správami na ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ ⁠⁠ ⁠⁠sme.sk/brifing⁠⁠⁠

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Nežná revolúcia priniesla slobodu, nádej aj veľké očakávania. Lenže sloboda a demokracia nie sú niečím, čo raz príde a samo zostane. Demokracia pritom zažíva krízu a o mnohé hodnoty z Novembra akoby sme museli znovu bojovať.

Dnes teda prinášame záznam z diskusie Dobrého rána Sobota, ktorá sa naživo odohrala v nedeľu počas festivalu Nežná!

Odporúčanie

A ja si takto pred pomaly sa blížiacimi sviatkami dobieham čitateľské resty, takže si dočítavam dosiaľ nečítane pratchettovky. V mojom prípade to je Poslední hrdina, no ak aj vy máte nejaké čitateľské resty, neodkladajte to, ale siahnite po nejakej dobrej knihe. A to je moje dnešné odporúčanie.

Všetky podcasty denníka SME nájdete na ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ ⁠⁠ ⁠⁠sme.sk/podcasty⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ ⁠⁠⁠⁠⁠

Odoberajte aj audio verziu denného newslettra ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ SME.sk⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ s najdôležitejšími správami na ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ ⁠⁠ ⁠⁠sme.sk/brifing⁠⁠⁠

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Obsah epizody:

00:30 - Počasie a spravodajský prehľad
02:56 - Reklama
03:25 - Začiatok diskusie na festivale
04:09 - Spomienky na 17. november 1989
05:58 - Prvé dni revolúcie a zmena režimu
08:29 - Čo pre nás znamená sloboda
11:21 - Klamstvá v politike po roku 1989
12:46 - Fico a výklad Nežnej revolúcie
26:32 - Gardisti, komunisti a dnešná spoločnosť
30:55 - Strach, apatia a občianska odvaha
36:55 - Hrozba odklonu od Európy
41:45 - Hodnota ľudského života a Európa
41:50 - Útok na Fica a reakcia spoločnosti
46:37 - Trauma, terapia a zneužívanie útoku
48:10 - Slušnosť, nádej a sila slova
53:34 - Koridor pre deti s kriedami
54:21 - Empatia a pomoc zraniteľným skupinám
57:40 - Záver živej diskusie
58:31 - Knižné odporúčanie na záver

Popis podcastu

Denný spravodajský podcast na Slovensku. Pondelok až piatok, každé ráno nový diel - rozhovory s reportérmi, komentátormi a hosťami denníka SME. V sobotu komentujeme politické a celospoločenské dianie predchádzajúceho týždňa.