Úvod
Podcasty
Zpravodajství
Dobré ráno | Denný podcast denníka SME
Sloboda nám tu sama nezostane (19. 11. 2025)

Sloboda nám tu sama nezostane (19. 11. 2025)

Dobré ráno | Denný podcast denníka SME
Poslechněte si podcast
Dnes
59 min
O epizodě podcastu
Nežná revolúcia priniesla slobodu, nádej aj veľké očakávania. Lenže sloboda a demokracia nie sú niečím, čo raz príde a samo zostane. Demokracia pritom zažíva krízu a o mnohé hodnoty z Novembra akoby sme museli znovu bojovať.
Dnes teda prinášame záznam z diskusie Dobrého rána Sobota, ktorá sa naživo odohrala v nedeľu počas festivalu Nežná!
Odporúčanie
A ja si takto pred pomaly sa blížiacimi sviatkami dobieham čitateľské resty, takže si dočítavam dosiaľ nečítane pratchettovky. V mojom prípade to je Poslední hrdina, no ak aj vy máte nejaké čitateľské resty, neodkladajte to, ale siahnite po nejakej dobrej knihe. A to je moje dnešné odporúčanie.
–
Všetky podcasty denníka SME nájdete na sme.sk/podcasty
–
Odoberajte aj audio verziu denného newslettra SME.sk s najdôležitejšími správami na sme.sk/brifing
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Nežná revolúcia priniesla slobodu, nádej aj veľké očakávania. Lenže sloboda a demokracia nie sú niečím, čo raz príde a samo zostane. Demokracia pritom zažíva krízu a o mnohé hodnoty z Novembra akoby sme museli znovu bojovať.
Dnes teda prinášame záznam z diskusie Dobrého rána Sobota, ktorá sa naživo odohrala v nedeľu počas festivalu Nežná!
Odporúčanie
A ja si takto pred pomaly sa blížiacimi sviatkami dobieham čitateľské resty, takže si dočítavam dosiaľ nečítane pratchettovky. V mojom prípade to je Poslední hrdina, no ak aj vy máte nejaké čitateľské resty, neodkladajte to, ale siahnite po nejakej dobrej knihe. A to je moje dnešné odporúčanie.
–
Všetky podcasty denníka SME nájdete na sme.sk/podcasty
–
Odoberajte aj audio verziu denného newslettra SME.sk s najdôležitejšími správami na sme.sk/brifing
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Obsah epizody:
00:30 - Počasie a spravodajský prehľad02:56 - Reklama
03:25 - Začiatok diskusie na festivale
04:09 - Spomienky na 17. november 1989
05:58 - Prvé dni revolúcie a zmena režimu
08:29 - Čo pre nás znamená sloboda
11:21 - Klamstvá v politike po roku 1989
12:46 - Fico a výklad Nežnej revolúcie
26:32 - Gardisti, komunisti a dnešná spoločnosť
30:55 - Strach, apatia a občianska odvaha
36:55 - Hrozba odklonu od Európy
41:45 - Hodnota ľudského života a Európa