Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody MTV naštartovalo revolúciu a vychovalo niekoľko generácií. Teraz končí (30. 12. 2025)

MTV naštartovalo revolúciu a vychovalo niekoľko generácií. Teraz končí (30. 12. 2025)

Obrázek epizody MTV naštartovalo revolúciu a vychovalo niekoľko generácií. Teraz končí (30. 12. 2025)

Poslechněte si podcast

30. 12. 2025

43 min

Spoločnosť Paramount na jeseň tohto roka oznámila, že hudobná stanica MTV končí všade okrem Spojených štátov a Kanady. Prežije len kanál, ktorý vysiela reality shows. Končia u nás teda MTV Music, MTV 80s, MTV 90s, Club MTV a MTV Live. Ani tie zaoceánske stanice nemusia prežiť najbližšie obdobie, pretože ich vlastník povedal, že bude ich fungovanie ešte analyzovať.

Z televízie 90. rokov si živo pamätám niekoľko vecí – okrem Mečiarovho "Neublížil som" tam patrí aj videoklip kapely Nirvana k piesni Heart Shaped Box na MTV. Zízala som naň ako zhypnotizovaná, aj som sa trochu bála, bola som, predsa len, stále dieťa. Ale nikdy som sa nedonútila ho prepnúť a s otvorenými ústami sledovala Kurta Cobaina a výraznú symboliku kulís a postáv v klipe.

To pre mňa osobne znamená MTV, aj keď mi je jasné, že táto stanica priniesla svetu oveľa viac. Formovala generácie, revolucionalizovala hudobný priemysel a obohatila nás výnimočným MTV Unplugged. V novom roku už však nebude vysielať inde ako v Spojených štátoch a Kanade. Je to skutočne koniec jednej éry, ako tvrdia hádam všetky titulky článkov alebo sa táto éra skončila už oveľa dávnejšie?

Nikola Šuliková Bajánová sa o prvej hudobnej stanici na svete, jej význame, prínose a napokon aj páde rozpráva s hudobným publicistom, moderátorom a producentom Jurajom Čurným.

Všetky podcasty denníka SME nájdete na ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ ⁠⁠ ⁠⁠sme.sk/podcasty⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ ⁠⁠⁠⁠⁠

Odoberajte aj audio verziu denného newslettra ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ SME.sk⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ s najdôležitejšími správami na ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ ⁠⁠ ⁠⁠sme.sk/brifing⁠⁠⁠

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Popis podcastu

Denný spravodajský podcast na Slovensku. Pondelok až piatok, každé ráno nový diel - rozhovory s reportérmi, komentátormi a hosťami denníka SME. V sobotu komentujeme politické a celospoločenské dianie predchádzajúceho týždňa.