Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody MTV naštartovalo revolúciu a vychovalo niekoľko generácií. Teraz končí (30. 12. 2025)

MTV naštartovalo revolúciu a vychovalo niekoľko generácií. Teraz končí (30. 12. 2025)

Obrázek epizody MTV naštartovalo revolúciu a vychovalo niekoľko generácií. Teraz končí (30. 12. 2025)

Poslechněte si podcast

Včera

43 min

Spoločnosť Paramount na jeseň tohto roka oznámila, že hudobná stanica MTV končí všade okrem Spojených štátov a Kanady. Prežije len kanál, ktorý vysiela reality shows. Končia u nás teda MTV Music, MTV 80s, MTV 90s, Club MTV a MTV Live. Ani tie zaoceánske stanice nemusia prežiť najbližšie obdobie, pretože ich vlastník povedal, že bude ich fungovanie ešte analyzovať.

Z televízie 90. rokov si živo pamätám niekoľko vecí – okrem Mečiarovho "Neublížil som" tam patrí aj videoklip kapely Nirvana k piesni Heart Shaped Box na MTV. Zízala som naň ako zhypnotizovaná, aj som sa trochu bála, bola som, predsa len, stále dieťa. Ale nikdy som sa nedonútila ho prepnúť a s otvorenými ústami sledovala Kurta Cobaina a výraznú symboliku kulís a postáv v klipe.

To pre mňa osobne znamená MTV, aj keď mi je jasné, že táto stanica priniesla svetu oveľa viac. Formovala generácie, revolucionalizovala hudobný priemysel a obohatila nás výnimočným MTV Unplugged. V novom roku už však nebude vysielať inde ako v Spojených štátoch a Kanade. Je to skutočne koniec jednej éry, ako tvrdia hádam všetky titulky článkov alebo sa táto éra skončila už oveľa dávnejšie?

Nikola Šuliková Bajánová sa o prvej hudobnej stanici na svete, jej význame, prínose a napokon aj páde rozpráva s hudobným publicistom, moderátorom a producentom Jurajom Čurným.

Všetky podcasty denníka SME nájdete na ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ ⁠⁠ ⁠⁠sme.sk/podcasty⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ ⁠⁠⁠⁠⁠

Odoberajte aj audio verziu denného newslettra ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ SME.sk⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ s najdôležitejšími správami na ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ ⁠⁠ ⁠⁠sme.sk/brifing⁠⁠⁠

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Popis podcastu

Denný spravodajský podcast na Slovensku. Pondelok až piatok, každé ráno nový diel - rozhovory s reportérmi, komentátormi a hosťami denníka SME. V sobotu komentujeme politické a celospoločenské dianie predchádzajúceho týždňa.