
Na Vianoce sme obklopení mixom vôní. Chemik Szolcsányi vysvetľuje, čo tvorí arómy škorice, klinčekov či vanilky

Organický chemik Peter Szolcsányi, ktorý sa špecializuje na syntézu a vlastnosti nových vonných zlúčenín vysvetľuje, prečo v nás vianočné vône často vyvolávajú nostalgické spomienky z detstva, či je prírodná vanilka lepšia ako tá syntetická, a ktorá chemická reakcia je kľúčová pri pečení.
Popis podcastu
Zvedavosť (bývalý Vedecký podcast n2) je seriál rozhovorov Zuzany Vitkovej o vede, technológiách a svete okolo nás. Prináša zrozumiteľné a pútavé diskusie s odborníkmi, ktoré odpovedajú na otázky, čo hýbu našou zvedavosťou. Nové diely vychádzajú približne každé týždne. Ako bonus v tomto kanáli zdieľame aj ukážky z najnovších kníh nášho vydaveteľstva, aby si každý zvedavec našiel to svoje.