
N2: Mravčie vajíčka sa kedysi podávali so šampanským. Možno sa to vráti, keďže sú chutné a zdravé, hovorí oborníčka na jedlý hmyz a kvety

Eva Ivanišová skúma alternatívne zdroje potravy. V podcaste vysvetľuje, aké sú ich nutričné hodnoty, ktoré vyprážané kvety sú lahôdkami európskej kuchyne, ako nakladá púpavu a či raňajkuje cereálne tyčinky s kobylkami, ktoré na univerzite vyvíja.
Popis podcastu
Zvedavosť (bývalý Vedecký podcast n2) je seriál rozhovorov Zuzany Vitkovej o vede, technológiách a svete okolo nás. Prináša zrozumiteľné a pútavé diskusie s odborníkmi, ktoré odpovedajú na otázky, čo hýbu našou zvedavosťou. Nové diely vychádzajú približne každé týždne. Ako bonus v tomto kanáli zdieľame aj ukážky z najnovších kníh nášho vydaveteľstva, aby si každý zvedavec našiel to svoje.