
Ak chcete jesť lososa, chovný je tou najideálnejšou voľbou, hovorí morská biologička

Lucia Drábiková v Nórsku skúma vývojovú biológiu rýb so zameraním na akvakultúru a lososy atlantické. V rozhovore sa dozviete napríklad, či je fileta z divého lososa zdravšia než z chovného, prečo sa jeden druh lososa po rozmnožení mení na "zombie", či dôvody ružovej farby lososieho mäsa.
Popis podcastu
Zvedavosť (bývalý Vedecký podcast n2) je seriál rozhovorov Zuzany Vitkovej o vede, technológiách a svete okolo nás. Prináša zrozumiteľné a pútavé diskusie s odborníkmi, ktoré odpovedajú na otázky, čo hýbu našou zvedavosťou. Nové diely vychádzajú približne každé týždne. Ako bonus v tomto kanáli zdieľame aj ukážky z najnovších kníh nášho vydaveteľstva, aby si každý zvedavec našiel to svoje.