
Za pět let o 51 procent. Kvůli drahému řízku Češi obětovali pití

Článek Zuzany Hodkové. Počet lidí, kteří si zajdou do restaurace na oběd klesá. A naopak, ceny jídel rostou. Zatímco před covidem stálo hlavní jídlo během oběda něco málo přes 100 korun, teď vyjde v průměru na 182 korun a v Praze ještě o 40 korun víc.
K obědu řízek s bramborem. Za pět let vzrostla cena tohoto klasického jídla v restauraci o 57 korun - z průměrných 111 korun na 168 korun. Hovězí guláš šel pak podle dat systému Dotykačka ze 106 korun na 168 korun a salát Caesar se za stejnou dobu ze 126 korun dostal na průměrných 148 korun.
Celý článek čtěte zde .
- Další články, ale také podcasty, komentáře a videa najdete na zpravodajském serveru Seznam Zprávy .
- Své názory, návrhy, otázky, stížnosti nebo pochvaly nám můžete posílat na adresu audio@sz.cz.
- Sledujte @SeznamZpravy na sociálních sítích: Twitter // Facebook // Instagram .
- Seznam Zprávy jsou zdrojem původních informací, nezávislé investigace, originální publicistiky.