
Za čtyři roky na dvojnásobek. Z hovězího se stalo luxusní zboží

Čteme vám Seznam Zprávy
Poslechněte si podcast
17. 10. 2025
5 min
Článek Zuzany Hodkové. Cena hovězího masa za poslední čtyři roky vyrostla téměř na dvojnásobek a stále šplhá výš. Je o něj totiž enormní zájem a čeští chovatelé ho ve velkém vyvážejí, říká šéf MP Krásno Karel Pilčík.
Ceny hovězího na rekordu – ještě v prosinci roku 2021 stála hovězí půlka 99 korun za kilogram – dnes je to téměř 180 korun. „A to není konečná cena, stále to roste,“ varuje v pořadu Inside Talks Karel Pilčík, šéf MP Krásno, které zpracovává maso a produkuje také uzenářské výrobky.
Celý článek čtěte zde .
- Další články, ale také podcasty, komentáře a videa najdete na zpravodajském serveru Seznam Zprávy .
- Své názory, návrhy, otázky, stížnosti nebo pochvaly nám můžete posílat na adresu audio@sz.cz.
- Sledujte @SeznamZpravy na sociálních sítích: Twitter // Facebook // Instagram .
- Seznam Zprávy jsou zdrojem původních informací, nezávislé investigace, originální publicistiky.