
Vejce pod lupou: Proč jsme se ho báli jíst. A proč už nemusíme?

Článek Michaely Hofmanové. Období Velikonoc pro naši lednici znamená hlavně velkou zásobu vajíček. Ty se dlouho potýkaly s nálepkou nezdravé potraviny, která zvyšuje cholesterol. Jak to s vejcem skutečně je? A kolik si jich můžeme dopřát?Malá velikostí, velká výživovou hodnotou – vejce jsou potravinou, která si své místo na talíři rozhodně zaslouží. Přesto se ještě donedávna doporučovalo jejich příjem omezovat. Dnešní pohled odborníků je ale mnohem smířlivější. Co všechno nám vajíčka mohou dát, a kdy si na ně dát pozor? Na to jsme se ptali nutriční terapeutky Šárky Knížkové.Celý článek čtěte zde. Další články, ale také podcasty, komentáře a videa najdete na zpravodajském serveru Seznam Zprávy. Své názory, návrhy, otázky, stížnosti nebo pochvaly nám můžete posílat na adresu audio@sz.cz.Sledujte @SeznamZpravy na sociálních sítích: Twitter // Facebook // Instagram.Seznam Zprávy jsou zdrojem původních informací, nezávislé investigace, originální publicistiky.
Popis podcastu
Dlouhé čtení ze Seznam Zpráv i v audioverzi. Původní analýzy, komentáře, investigace, které by vám neměly uniknout.