
Vařil pro královnu i Eltona Johna. Teď si jde Petr Kunc pro michelinskou hvězdu

Čteme vám Seznam Zprávy
Poslechněte si podcast
Dnes
12 min
Článek napsali Michaela Hofmanová a Radek Vebr. Když nakouknu do kuchyně restaurace Salabka, přivítá mě příjemná vůně dýně a tymiánu. Příprava nového podzimního menu je tu v plném proudu. Šéfkuchař Petr Kunc si ale zakládá i na tom, aby se jeho pokrmy daly jíst i očima.
„Šéfkuchař by měl mít jasný rukopis,“ říká. Talíře s jeho jídlem skutečně působí jako malá umělecká díla. Třeba houbová tartaletka má plátky žampionů poskládané tak, že připomínají rozkvetlou květinu. Nebo dva dokonale úhledné špalíčky, které vypadají jako barevné lístky zatavené v pryskyřici, jsou ve skutečnosti zeleninou v aspiku.
Celý článek čtěte zde .
- Další články, ale také podcasty, komentáře a videa najdete na zpravodajském serveru Seznam Zprávy .
- Své názory, návrhy, otázky, stížnosti nebo pochvaly nám můžete posílat na adresu audio@sz.cz.
- Sledujte @SeznamZpravy na sociálních sítích: Twitter // Facebook // Instagram .
- Seznam Zprávy jsou zdrojem původních informací, nezávislé investigace, originální publicistiky.