
Sváteční večeře zlevnila. Kapr je na ústupu

Analýza Filipa Horáčka. Štědrovečerní večeře je v Česku klasika a všichni vědí, co má obsahovat. Ta letošní pro čtyři osoby zlevnila o 32 korun. Hlavní zásluhu na tom má především zelenina a máslo.
Na tradičních pokrmech na vánoční tabuli, které zastupuje především rybí polévka a kapr či řízek s bramborovým salátem, letos Češi druhým rokem po sobě mírně ušetří. Výsledný účet za nákup potravin a nápojů se snížil z 1292 na 1260 korun. Co vše považujeme za ingredience potřebné ke slavnostní tabuli, je uvedeno v tabulce níže.
Celý článek čtěte zde .
- Další články, ale také podcasty, komentáře a videa najdete na zpravodajském serveru Seznam Zprávy .
- Své názory, návrhy, otázky, stížnosti nebo pochvaly nám můžete posílat na adresu audio@sz.cz.
- Sledujte @SeznamZpravy na sociálních sítích: Twitter // Facebook // Instagram.
- Seznam Zprávy jsou zdrojem původních informací, nezávislé investigace, originální publicistiky.
Popis podcastu
Dlouhé čtení ze Seznam Zpráv i v audioverzi. Původní analýzy, komentáře, investigace, které by vám neměly uniknout.