Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Rakouský region, který zbohatl díky Čechům

Čteme vám Seznam Zprávy

Seznam Zprávy

Zpravodajství

,

Denní zprávy

Rakouský region, který zbohatl díky Čechům

Obrázek epizody Rakouský region, který zbohatl díky Čechům

Poslechněte si podcast

12. 2. 2024

5 min

O epizodě podcastu

Článek Lucie Šilhové. Jako jedno z nejbližších rakouských lyžařských středisek ho Češi po revoluci vzali útokem. Saalachtal získal početnou klientelu i prostředky na rozvoj infrastruktury a dnes je také Rakušany vyhledávaným prázdninovým regionem.

„Silnici k nám zavedli až v osmdesátých letech minulého století. Do té doby sem návštěvníci museli dojít po svých nebo přijet na kole,“ vypráví Norbert Feistauer, zatímco na stůl klade talíře s bramboračkou hustou tak, že by se dala krájet. „Vaříme ji podle receptu mé babičky,“ usměje se majitel hospodářství usazeného v kopcích nad městečkem Lofer, když pochválím vůni, jež mě mocně tahá za nos.

Celý článek čtěte zde .

  • Další články, ale také podcasty, komentáře a videa najdete na zpravodajském serveru Seznam Zprávy .
  • Své názory, návrhy, otázky, stížnosti nebo pochvaly nám můžete posílat na adresu audio@sz.cz.
  • Sledujte @SeznamZpravy na sociálních sítích: Twitter // Facebook // Instagram .
  • Seznam Zprávy jsou zdrojem původních informací, nezávislé investigace, originální publicistiky.
Článek Lucie Šilhové. Jako jedno z nejbližších rakouských lyžařských středisek ho Češi po revoluci vzali útokem. Saalachtal získal početnou klientelu i prostředky na rozvoj infrastruktury a dnes je také Rakušany vyhledávaným prázdninovým regionem. „Silnici k nám zavedli až v osmdesátých letech minulého století. Do té doby sem návštěvníci museli dojít po svých nebo přijet na kole,“ vypráví Norbert Feistauer, zatímco na stůl klade talíře s bramboračkou hustou tak, že by se dala krájet. „Vaříme ji podle receptu mé babičky,“ usměje se majitel hospodářství usazeného v kopcích nad městečkem Lofer, když pochválím vůni, jež mě mocně tahá za nos.Celý článek čtěte zde. Další články, ale také podcasty, komentáře a videa najdete na zpravodajském serveru Seznam Zprávy. Své názory, návrhy, otázky, stížnosti nebo pochvaly nám můžete posílat na adresu audio@sz.cz.Sledujte @SeznamZpravy na sociálních sítích: Twitter // Facebook // Instagram.Seznam Zprávy jsou zdrojem původních informací, nezávislé investigace, originální publicistiky.