
Pod čarou: Češi nevědí, co je česká kuchyně. Nemají to kde zjistit

Článek Matouše Hrdiny. Pod slovem česká kuchyně si představíme pár tradičních jídel typu svíčkové, ale o moc dál většinou náš přehled nesahá. Nemůže za to nedostatek zvídavosti, ale hlavně fakt, že je čím dál těžší narazit na zajímavé psaní o jídle.
Někteří kuchaři jsou kreativní více, jiní méně. Většinou si ale můžeme být jistí, že na jídelním lístku v hospodě s českou kuchyní najdeme guláš, smažák, svíčkovou, nějakou tu grilovanou krkovičku a pár dalších, léta neměnných stálic. A i když je guláš jistě fajn, je trochu smutné, že se česká kuchyně takto redukuje na stěží několik desítek jídel, které v pomyslném národním menu rotují stále dokola.
Celý článek čtěte zde .
- Další články, ale také podcasty, komentáře a videa najdete na zpravodajském serveru Seznam Zprávy .
- Své názory, návrhy, otázky, stížnosti nebo pochvaly nám můžete posílat na adresu audio@sz.cz.
- Sledujte @SeznamZpravy na sociálních sítích: Twitter // Facebook // Instagram .
- Seznam Zprávy jsou zdrojem původních informací, nezávislé investigace, originální publicistiky.
Popis podcastu
Dlouhé čtení ze Seznam Zpráv i v audioverzi. Původní analýzy, komentáře, investigace, které by vám neměly uniknout.