
Opíjet se už netáhne. Nealko piva vaří i malé pivovary, zákazník to chce

Čteme vám Seznam Zprávy
Poslechněte si podcast
Včera
7 min
O epizodě podcastu
Článek Michaely Hofmanové. Ještě před pár lety se věnovaly jen vaření silných svrchně kvašených piv. Dnes malé pivovary investují do technologií, které potřebují k výrobě těch nealkoholických. Například v Potštejně už je nealko IPA nejprodávanější produkt.
Opíjet se už tolik netáhne. Alespoň ne mezi mladší generací, která oproti těm předchozím dává přednost nealkoholickým nápojům. Na tento trend začínají slyšet čím dál více i pivovary zaměřené na řemeslná piva a pouští se do výroby vlastního „nealka“.
Celý článek čtěte zde .
- Další články, ale také podcasty, komentáře a videa najdete na zpravodajském serveru Seznam Zprávy .
- Své názory, návrhy, otázky, stížnosti nebo pochvaly nám můžete posílat na adresu audio@sz.cz.
- Sledujte @SeznamZpravy na sociálních sítích: Twitter // Facebook // Instagram .
- Seznam Zprávy jsou zdrojem původních informací, nezávislé investigace, originální publicistiky.
Článek Michaely Hofmanové. Ještě před pár lety se věnovaly jen vaření silných svrchně kvašených piv. Dnes malé pivovary investují do technologií, které potřebují k výrobě těch nealkoholických. Například v Potštejně už je nealko IPA nejprodávanější produkt.
Opíjet se už tolik netáhne. Alespoň ne mezi mladší generací, která oproti těm předchozím dává přednost nealkoholickým nápojům. Na tento trend začínají slyšet čím dál více i pivovary zaměřené na řemeslná piva a pouští se do výroby vlastního „nealka“.
Celý článek čtěte zde .
- Další články, ale také podcasty, komentáře a videa najdete na zpravodajském serveru Seznam Zprávy .
- Své názory, návrhy, otázky, stížnosti nebo pochvaly nám můžete posílat na adresu audio@sz.cz.
- Sledujte @SeznamZpravy na sociálních sítích: Twitter // Facebook // Instagram .
- Seznam Zprávy jsou zdrojem původních informací, nezávislé investigace, originální publicistiky.
Obsah epizody:
00:00 - Reklama00:16 - Nealko trend a poptávka
00:52 - Statistiky spotřeby nealka
01:07 - Matuška: chystané nealko
01:35 - Kvalita a stabilita
01:51 - Metody výroby nealka
02:33 - Technologie a limity malých
03:35 - Hygiena, pasterizace, náklady
04:46 - Clock: paster a odstředivka
05:12 - Clock: první várka, charita
05:42 - Prodeje a změna poptávky
06:20 - Zichovec: plány do 2028
06:37 - Ovocné nealko je oříšek
06:56 - Maracuja pokus a přeznačení