
Kuchal ryby v továrně, dnes se pyšní michelinskou hvězdou. Získá ji i v Praze?

Čteme vám Seznam Zprávy
Poslechněte si podcast
Včera
10 min
O epizodě podcastu
Článek Michaely Hofmanové. Pochází z Izraele, v Německu získal michelinskou hvězdu, teď s celým týmem přesídlil do Prahy. Gal Ben Moshe v nové restauraci servíruje skrz promyšlené chutě svůj životní příběh. „Nedělám to pro hvězdu, ale pro sebe,“ říká.
Původně chtěl mít Gal Ben Moshe pražskou restauraci jako vedlejší projekt. Takový, který by fungoval vedle jeho úspěšného podniku Prism v Berlíně, jenž od roku 2020 zdobila michelinská hvězda. Pro šéfkuchaře s izraelskými kořeny by to nebyla žádná novinka, na dálku zvládá řídit ještě další dva podniky ve své rodné zemi.
Celý článek čtěte zde .
- Další články, ale také podcasty, komentáře a videa najdete na zpravodajském serveru Seznam Zprávy .
- Své názory, návrhy, otázky, stížnosti nebo pochvaly nám můžete posílat na adresu audio@sz.cz.
- Sledujte @SeznamZpravy na sociálních sítích: Twitter // Facebook // Instagram .
- Seznam Zprávy jsou zdrojem původních informací, nezávislé investigace, originální publicistiky.
Článek Michaely Hofmanové. Pochází z Izraele, v Německu získal michelinskou hvězdu, teď s celým týmem přesídlil do Prahy. Gal Ben Moshe v nové restauraci servíruje skrz promyšlené chutě svůj životní příběh. „Nedělám to pro hvězdu, ale pro sebe,“ říká.
Původně chtěl mít Gal Ben Moshe pražskou restauraci jako vedlejší projekt. Takový, který by fungoval vedle jeho úspěšného podniku Prism v Berlíně, jenž od roku 2020 zdobila michelinská hvězda. Pro šéfkuchaře s izraelskými kořeny by to nebyla žádná novinka, na dálku zvládá řídit ještě další dva podniky ve své rodné zemi.
Celý článek čtěte zde .
- Další články, ale také podcasty, komentáře a videa najdete na zpravodajském serveru Seznam Zprávy .
- Své názory, návrhy, otázky, stížnosti nebo pochvaly nám můžete posílat na adresu audio@sz.cz.
- Sledujte @SeznamZpravy na sociálních sítích: Twitter // Facebook // Instagram .
- Seznam Zprávy jsou zdrojem původních informací, nezávislé investigace, originální publicistiky.
Obsah epizody:
00:00 - Představení šéfkuchaře a Prahy00:27 - Zavření Prismu a přesun týmu
01:38 - Degustační menu jako životní příběh
02:35 - Dětství, rybí továrna a kuchyň
04:23 - Londýn, Gordon Ramsay a rybí sekce
05:14 - Ryby, levantská kuchyně a nejlepší chod
05:52 - Izrael, armáda a tvrdé londýnské kuchyně
06:54 - Berlín, první restaurace Glas
08:54 - Objev staré arabské kuchyně
09:55 - Prism, Praha a michelinská hvězda
10:40 - Reklama
Popis podcastu
Dlouhé čtení ze Seznam Zpráv i v audioverzi. Původní analýzy, komentáře, investigace, které by vám neměly uniknout.