
Inspekce se chystá na KFC, podezření na prošlé maso bere „velmi vážně“

Čteme vám Seznam Zprávy
Poslechněte si podcast
Dnes
5 min
Článek napsal Adam Tichý. Státní zemědělská a potravinářská inspekce se věnuje výpovědím bývalých zaměstnanců KFC, kteří tvrdí, že se v pobočkách po Česku běžně zpracovává prošlé maso. Záležitostí se nově plánují zabývat i inspektoři práce.
Kvůli umělému prodlužování trvanlivosti masa dánská veterinární správa na konci června dočasně zavřela všechny pobočky fastfoodu KFC v zemi. Několik bývalých zaměstnanců řetězce totiž dánským médiím popsalo, že se v tamních pobočkách na prošlé maso běžně tiskly etikety s novým datem trvanlivosti, aby se suroviny mohly prodávat co nejdéle.
Celý článek čtěte zde .
- Další články, ale také podcasty, komentáře a videa najdete na zpravodajském serveru Seznam Zprávy .
- Své názory, návrhy, otázky, stížnosti nebo pochvaly nám můžete posílat na adresu audio@sz.cz.
- Sledujte @SeznamZpravy na sociálních sítích: Twitter // Facebook // Instagram .
- Seznam Zprávy jsou zdrojem původních informací, nezávislé investigace, originální publicistiky.