Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Češi přicházejí na chuť veganskému jídlu. Nemusí být zdravější, varuje expert

Čteme vám Seznam Zprávy

Seznam Zprávy

Zpravodajství

,

Denní zprávy

Češi přicházejí na chuť veganskému jídlu. Nemusí být zdravější, varuje expert

Obrázek epizody Češi přicházejí na chuť veganskému jídlu. Nemusí být zdravější, varuje expert

Čteme vám Seznam Zprávy

Poslechněte si podcast

Dnes

7 min

O epizodě podcastu

Článek Anny Novákové. V Česku podle některých prodejců roste zájem o alternativy k masu. Podle odborníků je ale potřeba myslet na kvalitu a původ potravin, které maso nahrazují.

Češi zařazují alternativy masa do svého jídelníčku čím dál častěji, alespoň to tvrdí někteří výrobci a prodejci rostlinných plátků. Rostoucí oblibu takových výrobků zmiňuje například tisková mluvčí společnosti ProVeg international Aneta Kudolániová. „Kategorie alternativ masa a ryb u nás v Česku dosahuje nejvyšších tržních hodnot. Maloobchodní tržby této kategorie meziročně vzrostly o 13 % na 2,1 miliardy korun a podle odhadů by do roku 2029 mohly dosáhnout až 3,91 miliardy korun,“ uvedla pro SZ Byznys s odkazem na data od Euromonitor International zveřejněná na začátku roku.

Celý článek čtěte zde .

  • Další články, ale také podcasty, komentáře a videa najdete na zpravodajském serveru Seznam Zprávy .
  • Své názory, návrhy, otázky, stížnosti nebo pochvaly nám můžete posílat na adresu audio@sz.cz.
  • Sledujte @SeznamZpravy na sociálních sítích: Twitter // Facebook // Instagram .
  • Seznam Zprávy jsou zdrojem původních informací, nezávislé investigace, originální publicistiky.

Článek Anny Novákové. V Česku podle některých prodejců roste zájem o alternativy k masu. Podle odborníků je ale potřeba myslet na kvalitu a původ potravin, které maso nahrazují.

Češi zařazují alternativy masa do svého jídelníčku čím dál častěji, alespoň to tvrdí někteří výrobci a prodejci rostlinných plátků. Rostoucí oblibu takových výrobků zmiňuje například tisková mluvčí společnosti ProVeg international Aneta Kudolániová. „Kategorie alternativ masa a ryb u nás v Česku dosahuje nejvyšších tržních hodnot. Maloobchodní tržby této kategorie meziročně vzrostly o 13 % na 2,1 miliardy korun a podle odhadů by do roku 2029 mohly dosáhnout až 3,91 miliardy korun,“ uvedla pro SZ Byznys s odkazem na data od Euromonitor International zveřejněná na začátku roku.

Celý článek čtěte zde .

  • Další články, ale také podcasty, komentáře a videa najdete na zpravodajském serveru Seznam Zprávy .
  • Své názory, návrhy, otázky, stížnosti nebo pochvaly nám můžete posílat na adresu audio@sz.cz.
  • Sledujte @SeznamZpravy na sociálních sítích: Twitter // Facebook // Instagram .
  • Seznam Zprávy jsou zdrojem původních informací, nezávislé investigace, originální publicistiky.


Obsah epizody:

00:00 - Reklama
00:21 - Zájem a tržní růst
01:17 - Flexitariáni a Burger King
02:12 - McDonald's stahuje rostlinné
03:04 - Středomořská strava a náhražky
04:31 - Rozvážky: rostou, ale menšina
05:27 - Obchody: poptávka a top produkty
06:56 - EU: přejmenování produktů

Popis podcastu

Dlouhé čtení ze Seznam Zpráv i v audioverzi. Původní analýzy, komentáře, investigace, které by vám neměly uniknout.