Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Chef Arena #36 – David Šašek

Chef Arena #36 – David Šašek

Obrázek epizody Chef Arena #36 – David Šašek

Poslechněte si podcast

24. 5. 2021

1 hod 10 min

David Šašek aktuálně připravuje nový projekt restaurací Molo Lipno, jedna z nich bude přímo na vodě. Vrací se tak do rodných jižních Čech, kde s gastronomií začínal. V této souvislosti řeší, jak otázky hledání vhodného personálu, tak správně nastavé cenové politiky. „Lidi nejsou, je tu obrovský odliv z gastronomie, navíc na jihu ti vhodní a schopní zmizeli do Rakouska a budou mizet i dál, dokud tam budou pracovat s jinými maržemi a restauratér je bude moci lépe zaplatit,“ vysvětluje Šašek v nové epizodě podcastu Chef Arena. „Spousta lidí pořád v gastru jede vše na černý prachy. Lidi, co podtrhávají ceny. Do budoucna ale podle mě šanci přežít nemají, přispěje k tomu i tato doba, lidi se bojí a více platí kartami, hotovost mizí. Cena nemůže být úplně nízká, nechceme to dělat úplně drahé, ale nemůže to být levné. Když chcete dělat jídlo dobře, v dobrém prostředí, a chceme lidi dobře ohodnotit, je složité být konkurenceschopný i vůči těm, co to dělají většinou na černo,“ dodává.

Popis podcastu

Uznávaný gastromanažer a zakladatel restaurace Zas a Znova Karel Šimůnek si zve k mikrofonu česká kuchařská esa. Plnou verzi podcastu najdete na www.info.cz