Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Chef Arena #33 – Radek Jakubec

Chef Arena #33 – Radek Jakubec

Obrázek epizody Chef Arena #33 – Radek Jakubec

Poslechněte si podcast

3. 5. 2021

1 hod 6 min

O epizodě podcastu

Když Radek Jakubec po vyučení využil příležitosti pracovat v hotelové kuchyni v Anglii, neváhal ji využít. Jak sám přiznává, ač měl za sebou zkušenosti z kuchařských soutěží, v ostrém provozu v anglickém hotelu si uvědomil, jak málo toho vlastně o vaření v té době věděl. „Šéfkuchař se dobře znal s Gordonem Ramsaym a měl jsem možnosti jít na čtrnáct dní na stáž do Boxwood Cafe, kde byla jeho pravá ruka Stuart Gillies. Ten se o mě překvapivě dobře staral, ve čtvrtky tam býval i Gordon. Bylo znát, že v kuchyni je Gordon, a to ještě nebyl zdaleka taková hvězda, jen čtyřiatřicetiletý obtloustlý řvoucí týpek, co často ztrácel nervy,“ vzpomíná Jakubec. „Ve skutečnosti ale není takový rapl jako v televizi,“ dodává. Jaký kuchařský sen si chce Radek Jakubec splnit? A v čem se v Bavorsku, kde aktuálně Jakubec žije a pracuje, lépe starají o podnikatele v gastronomii? Poslechněte si celou novou epizodu podcastu Chef Arena.



Když Radek Jakubec po vyučení využil příležitosti pracovat v hotelové kuchyni v Anglii, neváhal ji využít. Jak sám přiznává, ač měl za sebou zkušenosti z kuchařských soutěží, v ostrém provozu v anglickém hotelu si uvědomil, jak málo toho vlastně o vaření v té době věděl. „Šéfkuchař se dobře znal s Gordonem Ramsaym a měl jsem možnosti jít na čtrnáct dní na stáž do Boxwood Cafe, kde byla jeho pravá ruka Stuart Gillies. Ten se o mě překvapivě dobře staral, ve čtvrtky tam býval i Gordon. Bylo znát, že v kuchyni je Gordon, a to ještě nebyl zdaleka taková hvězda, jen čtyřiatřicetiletý obtloustlý řvoucí týpek, co často ztrácel nervy,“ vzpomíná Jakubec. „Ve skutečnosti ale není takový rapl jako v televizi,“ dodává. Jaký kuchařský sen si chce Radek Jakubec splnit? A v čem se v Bavorsku, kde aktuálně Jakubec žije a pracuje, lépe starají o podnikatele v gastronomii? Poslechněte si celou novou epizodu podcastu Chef Arena.



Popis podcastu

Uznávaný gastromanažer a zakladatel restaurace Zas a Znova Karel Šimůnek si zve k mikrofonu česká kuchařská esa. Plnou verzi podcastu najdete na www.info.cz