
Pro Listování osekává Lukáš Hejlík knihu jako gyros, vlastní restauraci na Gastromapě by nechtěl

Poslechněte si podcast
3. 8. 2023
35 min
Párek s kečupem, nebo hořčicí? Svíčková z restaurace, nebo od babičky? Večer s knihou, nebo večer v kině? Otázky na tělo, ale i povídání o trendech v gastronomii a tipech na dobrou kávu vás čekají v Četkastu, který na Letní filmové škole natočily studentky FSV UK s Lukášem Hejlíkem, hercem a autorem scénických čtení Listování a projektu Gastromapa.
Pokud chce někdo sledovat trendy v gastronomii, nemusí podle Hejlíka vyrážet do Londýna, Berlína a Budapešti, stačí prý zajet do Brna. I sekaná v housce se dá dělat skvěle, z MasterChefa by vypadl už při krájení cibule a mít vlastní restauraci je pro něj noční můra.
Popis podcastu
Zajímá vás historie, věda, technika nebo příběhy slavných? Můžete si je (a také mnoho jiného) poslechnout ve zpravodajském podcastu České tiskové kanceláře, který se jmenuje Četkast a který přináší přehled zajímavostí z uplynulého týdne. Jde o texty, které by vám neměly uniknout, i když třeba neplní hlavní stránky novin a webů. Jde o texty, u kterých si odpočinete.