![Obrázek epizody Zápisník zahraničních zpravodajů: Když se potkají dva Francouzi ve vietnamském pralese, vznikne nejlepší čokoláda v jihovýchodní Asii](https://i.actve.net/youradio_news/tracks/4/0/404bf6e1231c08556e93c4ea2c159ad313b794b6.png)
Zápisník zahraničních zpravodajů: Když se potkají dva Francouzi ve vietnamském pralese, vznikne nejlepší čokoláda v jihovýchodní Asii
![Obrázek epizody Zápisník zahraničních zpravodajů: Když se potkají dva Francouzi ve vietnamském pralese, vznikne nejlepší čokoláda v jihovýchodní Asii](https://i.actve.net/youradio_news/tracks_small/7/4/7489cb649ad7a506a47a518edd7ddb525c87dbee.png)
Poslechněte si podcast
4. 4. 2024
3 min
Výroba čokolády je trochu alchymie. Originální příchuť jí kromě výrobního postupu dodává i původ kakaových bobů. Jednotlivé čokolády se tak od sebe můžou lišit podle toho, kde vyrostl kakaovník, ze kterého se kakaové boby získávají. Třeba jednu z nejlepších čokolád, kterou jste pravděpodobně nikdy neochutnali, najdete ve Vietnamu. Její příběh přitom začíná už v 19. století.
Všechno z tématu Cestování můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz .
Všechno z tématu Cestování můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz .