
Zápisník zahraničních zpravodajů: Český cukrář učí Belgičany milovat krupicovou kaši. Jeho dezerty se rozplývají na jazyku

Poslechněte si podcast
9. 5. 2025
3 min
V pekárně La Magie du Pain ve valonském městečku Incourt to v sobotu ráno voní čerstvým kváskovým chlebem a croissanty. Zvoneček na dveřích neutichá, protože přicházejí další a další zákazníci pro čerstvé pečivo k snídani. Jejich pohledy ale přitahuje také pult s lákavými dorty a zákusky. Vyrábí je tam český cukrář Stanislav Piják, který do Belgie přišel už před dvaceti lety.Všechno z tématu Cestování můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz.
Popis podcastu
Zkušenosti cestovatelů ze světa i tipy na výlet po celé republice.