Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Český rozhlas - Osobnosti

Podcast Český rozhlas - Osobnosti

Obrázek epizody Úžasné životy: Úžasné životy: Lída Baarová podle Stanislava Motla

Úžasné životy: Úžasné životy: Lída Baarová podle Stanislava Motla

10. 1. 2021

24 min

Obrázek epizody Jak to vidí...: Roman Šantora: První „foglarovka“ mě uhranula

Jak to vidí...: Roman Šantora: První „foglarovka“ mě uhranula

10. 1. 2021

26 min

Obrázek epizody Osudové ženy: Pomáhala Němcům prchajícím před Hitlerem. Osudové ženy: brněnská Němka Dora Müllerová

Osudové ženy: Pomáhala Němcům prchajícím před Hitlerem. Osudové ženy: brněnská Němka Dora Müllerová

9. 1. 2021

27 min

Obrázek epizody Stříbrný vítr: Adam Plachetka se v době covidu radoval i z padesáti posluchačů

Stříbrný vítr: Adam Plachetka se v době covidu radoval i z padesáti posluchačů

9. 1. 2021

41 min

Obrázek epizody Osobnost Plus: Kamenování a usekávání rukou by dnes íránská společnost nedopustila, říká íránistka Zuzana Kříhová

Osobnost Plus: Kamenování a usekávání rukou by dnes íránská společnost nedopustila, říká íránistka Zuzana Kříhová

9. 1. 2021

23 min

Obrázek epizody Host Lucie Výborné: Termiti zásadně ovlivňují život za Zemi, v tom nemají konkurenci, tvrdí biolog

Host Lucie Výborné: Termiti zásadně ovlivňují život za Zemi, v tom nemají konkurenci, tvrdí biolog

8. 1. 2021

29 min

Obrázek epizody Jak to vidí...: Jiří Pondělíček: Image Donalda Trumpa je založená na tom, že nikdy neprohrává

Jak to vidí...: Jiří Pondělíček: Image Donalda Trumpa je založená na tom, že nikdy neprohrává

8. 1. 2021

24 min

Obrázek epizody Osobnost Plus: Konvalinka: Očkovat jednou dávkou vakcíny? V situaci s naší smrtností a nakaženými bych do toho šel

Osobnost Plus: Konvalinka: Očkovat jednou dávkou vakcíny? V situaci s naší smrtností a nakaženými bych do toho šel

7. 1. 2021

26 min

Obrázek epizody Host Lucie Výborné: Händelův Mesiáš dodal našemu posluchači odvahu do posledních dnů života, popisuje sílu barokní hudby dirigent Václav Luks

Host Lucie Výborné: Händelův Mesiáš dodal našemu posluchači odvahu do posledních dnů života, popisuje sílu barokní hudby dirigent Václav Luks

7. 1. 2021

25 min

Obrázek epizody Jak to vidí...: Pavel Kosatík: Ameriky je mi líto. Pevně doufám, že brzy ukáže svou lepší tvář

Jak to vidí...: Pavel Kosatík: Ameriky je mi líto. Pevně doufám, že brzy ukáže svou lepší tvář

7. 1. 2021

25 min

Obrázek epizody Host Lucie Výborné: „Věřil, že křesťan má jednat tady a teď.“ Jezuita Adolf Kajper se postavil nacistům i komunistům, teď ho čeká blahořečení

Host Lucie Výborné: „Věřil, že křesťan má jednat tady a teď.“ Jezuita Adolf Kajper se postavil nacistům i komunistům, teď ho čeká blahořečení

6. 1. 2021

28 min

Obrázek epizody Jak to vidí...: Lukáš Kovanda: Největší sekera dějin se dala očekávat. Struktura zadlužení však mohla být lepší

Jak to vidí...: Lukáš Kovanda: Největší sekera dějin se dala očekávat. Struktura zadlužení však mohla být lepší

6. 1. 2021

25 min

Obrázek epizody Dvacet minut Radiožurnálu: Televizní poplatky krátí inflace. Musíme otevřít debatu, jestli je rozšířit či zvýšit, říká radní ČT

Dvacet minut Radiožurnálu: Televizní poplatky krátí inflace. Musíme otevřít debatu, jestli je rozšířit či zvýšit, říká radní ČT

5. 1. 2021

24 min

Obrázek epizody Osobnost Plus: Benjamin Kuras: Dlouho mne brali za blázna, ale vysekal jsem stezku, po které teď jde i Institut Václava Klause

Osobnost Plus: Benjamin Kuras: Dlouho mne brali za blázna, ale vysekal jsem stezku, po které teď jde i Institut Václava Klause

5. 1. 2021

25 min

Obrázek epizody Jak to vidí...: Jiří Hošek: Vánoční dohoda Británie s Unií je dobrý krok. V praxi to ještě zaskřípe

Jak to vidí...: Jiří Hošek: Vánoční dohoda Británie s Unií je dobrý krok. V praxi to ještě zaskřípe

5. 1. 2021

25 min

Obrázek epizody Dvacet minut Radiožurnálu: O ohlodanou kost se hádáme jen u učitelů. Plaga slíbil, že celé navýšení platů půjde do základu, zlobí se Valachová

Dvacet minut Radiožurnálu: O ohlodanou kost se hádáme jen u učitelů. Plaga slíbil, že celé navýšení platů půjde do základu, zlobí se Valachová

4. 1. 2021

24 min

Obrázek epizody Jak to vidí...: Ivan Hoffman: Novoroční projev je ušlechtilý žánr. Letos jsme bohužel takový neslyšeli

Jak to vidí...: Ivan Hoffman: Novoroční projev je ušlechtilý žánr. Letos jsme bohužel takový neslyšeli

4. 1. 2021

25 min

Obrázek epizody Jak to vidí...: Na severní polokouli je až 5000 hvězd, přibližuje oblohu bioložka Kateřina Hoňková

Jak to vidí...: Na severní polokouli je až 5000 hvězd, přibližuje oblohu bioložka Kateřina Hoňková

3. 1. 2021

26 min

Obrázek epizody Úžasné životy: Úžasné životy: Vladimír Brabec podle Petra Štěpánka

Úžasné životy: Úžasné životy: Vladimír Brabec podle Petra Štěpánka

3. 1. 2021

24 min

Obrázek epizody Osudové ženy: Boj za svého manžela, ostravského disidenta, nikdy nevzdala. Byla jeho strážným andělem. Osudové ženy: Dolores Šavrdová

Osudové ženy: Boj za svého manžela, ostravského disidenta, nikdy nevzdala. Byla jeho strážným andělem. Osudové ženy: Dolores Šavrdová

2. 1. 2021

23 min

Obrázek epizody Stříbrný vítr: Filip Šumbera: Když sázím strom, věřím, že jeho krásu bude prožívat někdo jiný

Stříbrný vítr: Filip Šumbera: Když sázím strom, věřím, že jeho krásu bude prožívat někdo jiný

2. 1. 2021

38 min

Obrázek epizody Osobnost Plus: Havel udělal pro tuto zemi hodně, ale současně i jemu chutnala moc, vzpomíná spisovatelka Boučková

Osobnost Plus: Havel udělal pro tuto zemi hodně, ale současně i jemu chutnala moc, vzpomíná spisovatelka Boučková

1. 1. 2021

25 min

Obrázek epizody Host Lucie Výborné: „Knihu jsem opřel o své slabosti a selhání.“ Aleš Palán představuje knižní novinku Rady pánu Bohu, jak vylepšit svět

Host Lucie Výborné: „Knihu jsem opřel o své slabosti a selhání.“ Aleš Palán představuje knižní novinku Rady pánu Bohu, jak vylepšit svět

1. 1. 2021

29 min

Obrázek epizody Jak to vidí...: Miroslav Bárta: Koronavirová pandemie nás poučila. Věřím, že budeme odolní k dezinformacím

Jak to vidí...: Miroslav Bárta: Koronavirová pandemie nás poučila. Věřím, že budeme odolní k dezinformacím

1. 1. 2021

25 min

Obrázek epizody Dvacet minut Radiožurnálu: Těžké časy pominou. S novým rokem přichází nová šance, říká salesiánský kněz Heryán

Dvacet minut Radiožurnálu: Těžké časy pominou. S novým rokem přichází nová šance, říká salesiánský kněz Heryán

31. 12. 2020

24 min