Úvod
Podcasty
Náboženství / spiritualita
Českobratrská církev evangelická
#3 Sjezd 2025: O misii v každodenním život...

#3 Sjezd 2025: O misii v každodenním životě (panelová disukze)
Diskutují: Radim Žárský, Růžena Smrčková, Jonáš Zejfart, Vladislava Vidláková
Moderuje: Radka Hojková
"Jděte ke všem národům a získávejte mi učedníky, křtěte je ve jméno Otce i Syna i Ducha svatého a učte je, aby zachovávali všecko, co jsem vám přikázal. A hle, já jsem s vámi po všecky dny až do skonání tohoto věku." (Mat 28, 19-20)
Tyto verše z Bible popisují Ježíšovo poslání směrem k učedníkům, aby misijně šířili křesťanskou víru. I dnes si možná pod slovem “misie” představíme různé věrozvěsty a kazatele putující do krajin, aby tam kázali a učili. A nebo naopak máme toto slovo už zakalené různým konáním některých nebezpečných sekt. Jak já jako křesťan v dnešní době můžu vykonávat misii? Týkají se ta slova z konce Matoušova evangelia také mne? Mám zanechat veškerého konání a vydat se do koutů světa a hlásat víru?
Panelová diskuse o tom, jak může misie probíhat v naší každodenní činnosti. U jednoho diskuzního stolu se tentokrát sešli lidé, kteří svou prací a dobrovolnickou činností šíří evangelijní zvěst přirozeně a nenásilně, prožíváním své víry v každodenních vztazích a situacích.
Popis podcastu
Vítejte v audioarchivu ČCE!
Chybí vám zde něco? Nebo máte další audio nahrávky - historické či nové - pošlete nám je na hofman@e-cirkev.cz a rádi je zveřejníme. Děkujeme.