Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody 024: S vínem přichází nápady snáz podle Davida Kaliny

024: S vínem přichází nápady snáz podle Davida Kaliny

Obrázek epizody 024: S vínem přichází nápady snáz podle Davida Kaliny

Poslechněte si podcast

18. 12. 2024

20 min

O epizodě podcastu

Uznávaný šéfkuchař David Kalina řídí hned čtyři prestižní restaurace – U Tellerů, Mincovnu, Tiskárnu a Tiskárnu Národní. Na jeho menu najdete jídla s kořeny v rakousko-uherské a prvorepublikové kuchyni a v rozhovoru s národní sommelierkou Klárou Kollárovou se podělí nejen o svůj přístup k vedení předních restaurací, ale také proč hledá inspiraci ve starých kuchařkách a se sklenkou dobrého vína. Dozvíte se také, jak přistupuje k lokálnosti při výběru surovin a jaké výzvy to obnáší.Již v lednu se David Kalina připojí k národní sommelierce a b.wine na speciálním gastroworkshopu ve Velkopavlovické podoblasti, kde tématem bude čím dál oblíbenější odrůda Frankovka a její párování v gastronomii.Získat více informací a přihlásit se na tuto příležitost můžete na stránkách www.vinarskecentrum.cz v sekci Kurzy a semináře.Projekt vzniká za podpory Vinařského fondu. Děkujeme.

Uznávaný šéfkuchař David Kalina řídí hned čtyři prestižní restaurace – U Tellerů, Mincovnu, Tiskárnu a Tiskárnu Národní. Na jeho menu najdete jídla s kořeny v rakousko-uherské a prvorepublikové kuchyni a v rozhovoru s národní sommelierkou Klárou Kollárovou se podělí nejen o svůj přístup k vedení předních restaurací, ale také proč hledá inspiraci ve starých kuchařkách a se sklenkou dobrého vína. Dozvíte se také, jak přistupuje k lokálnosti při výběru surovin a jaké výzvy to obnáší.

Již v lednu se David Kalina připojí k národní sommelierce a b.wine na speciálním gastroworkshopu ve Velkopavlovické podoblasti, kde tématem bude čím dál oblíbenější odrůda Frankovka a její párování v gastronomii.

Získat více informací a přihlásit se na tuto příležitost můžete na stránkách www.vinarskecentrum.cz v sekci Kurzy a semináře.

Projekt vzniká za podpory Vinařského fondu. Děkujeme.



Popis podcastu

Podcast pro všechny, kteří si kladou otázku „červený nebo bílý“ aspoň jednou týdně. Naše povídání je o víně z mnoha pohledů. Tedy nečekejte jen vinařky a vinaře, ale v podstatě kohokoliv, kdo má rád víno a nějakým způsobem se účastní jeho života. A ten je fakt dlouhý.