
Regenerativní zemědělství mění půdu i potraviny. Nestlé plánuje zásadní změny

Zdravá půda rovná se zdravé potraviny. Světový potravinářský gigant Nestlé, který má v Česku tři závody na výrobu cukrovinek i hotových potravin, vyhlásil ambiciózní plán. Hodlá v maximální míře podpořit takzvané regenerativní zemědělství a do roku 2030 chce tímto způsobem získávat padesát procent klíčových surovin.
Proč? Velké plány, ve kterých se počítá i s českými farmáři, přišla do aktuálního vydání Byznys kafe představit Martina Šilhánová, která v Nestlé ČR a SR šéfuje projektům spojeným s udržitelností.
Jaké potraviny dnes Nestlé získává z Česka a okolních zemí? Odrazí se udržitelnější přístup i na ceně finálních výrobků? Jak vysvětlit rozdíl mezi BIO a regenerativním zemědělstvím? Také o tom hovoří v aktuálním vydání podcastu Byznys kafe Martina Šilhánová. Poslechněte si celý rozhovor, který moderuje šéfredaktor centrální redakce Deníku Jan Klička.