Udržitelný přístup k jídelníčku a omezení konzumace masa z chovů hospodářských zvířat je scénář, který lidstvo v následujících desítkách let pravděpodobně nemine. Vzhledem ke rychlému populačnímu růstu spěje situace do bodu, kdy při stávajících stravovacích návycích nebude možné nakrmit všechny. Z otázky, zda dát přednost rostlinné stravě z etických důvodů se nyní dostáváme do roviny, kdy alternativní strava začíná být sobeckou volbou pro vlastní přežití. O tom, jak k velké změně na talířích přistupovat, jsme se v novém dílu podcastu Business Speak bavili s Liborem Pozníčkem z projektu Rostinně, který se snaží o informovanost gastro podniků a veřejnosti o rostlinné stravě.
Partnerem epizody je společnost Upfield, výrobce značek Rama, Flora, Hera a dalších.
Udržitelný přístup k jídelníčku a omezení konzumace masa z chovů hospodářských zvířat je scénář, který lidstvo v následujících desítkách let pravděpodobně nemine. Vzhledem ke rychlému populačnímu růstu spěje situace do bodu, kdy při stávajících stravovacích návycích nebude možné nakrmit všechny. Z otázky, zda dát přednost rostlinné stravě z etických důvodů se nyní dostáváme do roviny, kdy alternativní strava začíná být sobeckou volbou pro vlastní přežití. O tom, jak k velké změně na talířích přistupovat, jsme se v novém dílu podcastu Business Speak bavili s Liborem Pozníčkem z projektu Rostinně, který se snaží o informovanost gastro podniků a veřejnosti o rostlinné stravě.
Partnerem epizody je společnost Upfield, výrobce značek Rama, Flora, Hera a dalších.
Pořad Business Speak je partnerským obsahem týdeníku Ekonom. Moderátor, vysokoškolský pedagog a ekonom Dominik Stroukal v něm se svými hosty každý týden otevírá praktické otázky na téma obchodu a podnikání velkých českých firem nebo některého z businessových odvětví. Do hloubky a bez okolků. Business Speak můžete sledovat na podcastových platformách Spotify a Apple podcast, najdete ho na Youtube a samozřejmě i na webových stránkách týdeníku Ekonom.