Pojmy jako udržitelnost potravin nebo bio kvalita bombardují spotřebitele při každém nákupu v supermarketu. Problematika je ale komplikovaná a pro běžného člověka jen obtížně přehledná. Přestože by kategorie a označení měli fungovat v první řadě ve prospěch spotřebitele, lidé dnes spíše tápou v tom, jestli potraviny, které kupují, opravdu neškodí planetě nebo jejich zdraví. O tom, jak se v kvalitě potravin vyznat, jsme v novém dílu podcastu Business Speak mluvili s Janem Pivoňkou, který se systémům udržitelnosti a potravinářským technologiím věnuje jako odborný asistent na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze.
Partnerem epizody je společnost Upfield, výrobce značek Rama, Flora, Hera a dalších.
Pojmy jako udržitelnost potravin nebo bio kvalita bombardují spotřebitele při každém nákupu v supermarketu. Problematika je ale komplikovaná a pro běžného člověka jen obtížně přehledná. Přestože by kategorie a označení měli fungovat v první řadě ve prospěch spotřebitele, lidé dnes spíše tápou v tom, jestli potraviny, které kupují, opravdu neškodí planetě nebo jejich zdraví. O tom, jak se v kvalitě potravin vyznat, jsme v novém dílu podcastu Business Speak mluvili s Janem Pivoňkou, který se systémům udržitelnosti a potravinářským technologiím věnuje jako odborný asistent na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze.
Partnerem epizody je společnost Upfield, výrobce značek Rama, Flora, Hera a dalších.
Pořad Business Speak je partnerským obsahem týdeníku Ekonom. Moderátor, vysokoškolský pedagog a ekonom Dominik Stroukal v něm se svými hosty každý týden otevírá praktické otázky na téma obchodu a podnikání velkých českých firem nebo některého z businessových odvětví. Do hloubky a bez okolků. Business Speak můžete sledovat na podcastových platformách Spotify a Apple podcast, najdete ho na Youtube a samozřejmě i na webových stránkách týdeníku Ekonom.