#851 Podívat se pravdě do očí a včas přepnout myšlení na krizi. To rozhodlo o naší budoucnosti, říká zakladatel miliardového Footshopu.

O epizodě podcastu
S partnerkou plánovali svatbu a na cestě byla první dcerka.
Jenže lusknutím prstu se přestalo firmě dařit jako doposud a vše bylo jinak. Peter Hajduček musel rychle reagovat a udělat nepříjemná rozhodnutí nejen ve firmě, ale také v osobním životě. Svatbu s partnerkou přeplánovali a Peter se vrátil naplno do řízení miliardového e-shopu Footshop. Malou dcerku viděl jen po večer, když se vrátil unavený z práce s hlavou plnou starostí.
"Bylo důležité přepnout myšlení na krizi a podívat se pravdě do očí. Ne nadarmo se však říká, že Ryba smrdí od hlavy... Nešlo přijít do firmy, říct je tady krize pojďme to vyřešit a pak odjet na dva týdny na dovolenou. V ten moment musíte jít příkladem a přijmout i nepříjemná opatření. Propouštět lidi, zavírat obchody, vést nepříjemné rozhovory s bankami a dodavateli, to není pro nikoho příjemné. Nakonec jsme to ale zvládli a dnes věříme, že můžeme ve Footshopu zase přeřadit na vyšší rychlostní stupeň. " Vysvětluje host dnešního podcastu #Myslenimnavrchol a dodává: "Pomohl mi k tomu můj kouč, který mi dal důležitou radu – Najdi si komfort v krizi. Nebylo to ale jen o tom řešit krizi s kolegy v práci, bylo důležité sednout si také doma s partnerkou a vysvětlit proč to teď bude trochu jiné a i přes nepříjemné události myslet na sebe a udržet si zdravý mindset."
Zakladatel Footshopu Peter Hajduček má za sebou velmi náročný rok a v rozhovoru přiznává že některé situace nebyly vůbec snadné. Nakonec ale nejen on, ale také celé jeho společnost vychází z krize mnohem silnější a plánují vstoupit na Pražskou burzu, kde na ně v uzavřené schránce SPAC čeká až 540 milionů korun od 400 investorů.
Proč chce Peter Hajduček vstoupit s firmou na Burzu?
Jak náročné bylo ustát nepříjemné změny ve firmě?
Jak zdravé vztahy pomohly překonat krizi?
Nejen o tom je dnešní rozhovor, ze kterého si odnesete spoustu praktických zkušeností do života.
Užitečné odkazy
- Každý host podcastu Myšlením na vrchol dostane v závěru možnost dopdoručit nějakou knihu. Peter Hajduček zmínil knihu Myšlení rychlé a pomalé od Daniela Kahnenama. Více o knize zjistíte zde .
- Nebaví vás číst seberozvojové knihy? V FC Workshopech najdete recenze na vybrané knihy osobního růstu. Poznatky z knihy Myšlení rychlé a pomalé jsme rozebrali ve vydání Emoce + Rozum = Osud .
- Líbil se vám rozhovor s Peterem Hajdučkem? Hledáte způsob jak si udržet zdravý mindset v každém období? Další zkušenosti se života najde v FC Workshopu Silné Já versus Slabé Já v praxi.