
Budoucnost R - Světová populace roste a potřebuje stále více proteinu. Výroba umělého masa je udržitelnější, věří chemický inženýr

„Spousta lidí prostě chce jíst maso. Tak jsme si řekli, proč ho neudělat jinak – udržitelně,“ vypráví šéf společnosti, která vyvíjí umělé maso. V budoucnu by se mohlo dát upravit tak, aby se zlepšily i zdravotní dopady na strávníka. Je ale umělé maso vůbec dobré? A proč ho ještě nevidíme v obchodech? Poslechněte si první epizodu podcastu Budoucnost R. Hostem je chemický inženýr Brian Spears z New Age Meats, která pěstuje maso ze zvířecích buněk bez nutnosti zvířata zabíjet.
Popis podcastu
Žijeme v době, kdy se v podstatě každý týden představí nová technologie nebo inovace, nová léčba závažné nemoci, nebo třeba zařízení, které vyčistí oceány. Stačí to ale na to, aby i další generace mohly žít na planetě zemi tak, jak ji známe? Co by měl být první krok k tomu, abychom se vyhnuli momentu, kdy náš svět přestane být obyvatelný? Podcast Budoucnost R se ptá vědeckých osobností z různých oborů – od genetiky až po mobilitu. Odpověď totiž rozhodně není jen jedna…
Všechny díly podcastu Budoucnost R můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz .
Všechny díly podcastu Budoucnost R můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz .