Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Pochoutkový rok: Uhlířina: Historie jednoduché dobroty, která zachutná a zasytí

Pochoutkový rok: Uhlířina: Historie jednoduché dobroty, která zachutná a zasytí

Obrázek epizody Pochoutkový rok: Uhlířina: Historie jednoduché dobroty, která zachutná a zasytí

Poslechněte si podcast

6. 4. 2025

3 min

Brambory, houskový knedlík nebo noky z mouky, vajec a vody, to celé ochucené cibulkou osmaženou na kousku sádla. To byla uhlířina. Kdysi se prý připravovala v lesnatých oblastech, kde přebývaly rodiny uhlířů. Ti pálili v milířích dřevo a vyráběli tak dřevěné uhlí. Uhlířina byla oblíbeným jídlem také mezi horníky v hornických oblastech. Například na Kladensku.

Popis podcastu

Nejposlouchanější regionální stanice Českého rozhlasu.