Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Je gastro k zatracení? Zkuste si uvařit doma.

Je gastro k zatracení? Zkuste si uvařit doma.

Obrázek epizody Je gastro k zatracení? Zkuste si uvařit doma.

Poslechněte si podcast

4. 1. 2024

36 min

Uvařte si doma levně a vegansky, jde to. V sedmém díle podcastu Bílkovina vaří jeho autoři: Pavla Drlíková z Die Küche a Jiří Malenovský z Vegalité. Rozpovídají se také o současném stavu gastropodniků. Jak se liší čeští a zahraniční strávníci? A je veganská gastroscéna opravdu v úpadku? Poslouchejte a uvařte si u toho český guláš nebo indický dhal – řekneme, jak na to. Moderuje Pavel Kachlík.


Indický dhal s červenou čočkou, pečenou zeleninou a rýží basmati
4 porce
doba přípravy: 30 minut
cena za porci: 24 Kč


Suroviny : 2 ks šalotky, 4 stroužky česneku, 60 g zázvoru, 240 g červené čočky, 240 g oloupaných krájených rajčat, 160 ml rostlinného vývaru, 1 ks citrónové trávy, olej, kurkuma, chilli, mletý římský kmín sůl, pepř

Pečená zelenina: 50 g mrkve, 50 g papriky mix barev, 50 g žampiónů, 50 g cukety, 30 g červené cibule, olej, sůl, pepř

320 g basmati rýže koriandr, limetka


Klasický český guláš se sójovým „masem“
4 porce
doba přípravy: 60 minut
cena za porci: 30 Kč


Suroviny : 8 lžic rostlinného oleje, 4 velké cibule na kostičky kmín, mletá paprika, drhnutá majoránka, bobkový list, nové koření, 4 větší stroužky prolisovaného česneku, 70 g rajčatového protlaku, 80 g sójových nudliček, hladká mouka (pro verzi bez lepku: pohanková nebo mouka z červené čočky), sójová omáčka, sůl, pepř

Popis podcastu

Výživa pro Vaše uši. Informace a souvislosti o veganství i udržitelnosti v neudržitelném světě. S hosty, kteří mají co říct. Podcast z Brna. #bilkovina