
Epizoda 39 Vánoční pečení s Ivou Macháčkovou

O epizodě podcastu
Pustily jsme se do pečení! Tentokrát jsme se totiž vydaly do bezlepkové výrobny Ivy Macháčkové, která zadělala na perníčky a mezi povídáním je s námi rovnou upekla. A přidala i svoje tipy na bezlepkové domácí pečení vánočního cukroví, které se vám budou určitě hodit. Bylo to voňavé natáčení, tak si ho pusťte do uší a nasajte trošku té vánoční atmosféry s předstihem. A dejte nám vědět, jestli objednáváte nebo pečete sami?
A samotný recept na bezlepkové perníčky? Iva Macháčková se o něj podělila, tak to můžete vyzkoušet. Suroviny na cca 1 kg perníčků: - 250 g DF bílá chlebová - 250 g DF samokypřící - 180 g moučkového cukru - 1 lžíce skořice - 1 lžíce perníkového koření - 1-2 lžíce kakaa - 125 g Hery - 80 g medu - 2 vejce Postup: Heru s medem rozpustíme v mikrovlnce a necháme chvíli zchladnout. Suché suroviny smícháme v míse. Do moučné směsi nalijeme rozpuštěný tuk s medem a přidáme vejce. Vše smícháme a prohněteme v hladké těsto. Necháme nejlépe do druhého dne odpočinout v lednici. Perníčky pečeme na 170°C asi 10-15 minut v závislosti na velikosti.