
EP68 - Saké

Poslechněte si podcast
5. 1. 2025
29 min
Vítejte u další epizody podcastu ALKOHOLOG.
První epizoda tohoto roku a hned nás čeká daleký výlet do Japonska a dnešní téma - saké.
Co znamená výraz saké, co je to koji a jak staré jsou záznamy a vývoj saké v Japonsku. Jak se saké vyrábí, co je to kropidlák a proč má saké blíže k pivu než pálence.
Jak se saké posiluje nebo naopak ředí, zda se může stařit v sudech a jak se koji používá k úpravě masa.
Nebuď alkoholik, buď alkoholog!
Popis podcastu
Alkoholog: podcast, kde se pojí drinky s gastronomií!
Lukáš Kesner a Viktor Gleich tě vezmou na tour po chutích, trendech i zákulisí gastro světa. Nalij si něco dobrého a poslouchej – ať už jsi fanoušek fine diningu, street foodu nebo jen rád objevuješ nové kombinace chutí. Každá epizoda je servírovaná s humorem, nadhledem a zajímavými hosty!
Nebuď alkoholik, buď alkoholog!