
Šéf pivovaru (Bernard): Česká pivní kultura je v ohrožení, hospoda nemusí být pro všechny

O epizodě podcastu
„Spousta lidí si dá o pár piv méně, nebo si dají levnější desítku,“ říká pivovarník Stanislav Bernard. Bojí se, že z návštěv hospod se v Česku může stát raritní a výjimečná záležitost. Prodej sudového piva totiž výrazně padá.
Cena piva roste, vyrobit litr jedenáctistupňového piva je dnes kvůli vysokým nákladům o 48 haléřů dražší než před pár měsíci. Kde je magická hranice, za kterou by se pivo nemělo dostat?
„Já ji neznám. Navíc jsem přesvědčen, že se mění. To souvisí s tím, jak se všechno zvyšuje. Tím, jak vše roste, posouvá se i ta psychologická hranice,“ říká v rozhovoru pro SZ Byznys Stanislav Bernard z Rodinného pivovaru Bernard.
Zároveň s cenou piva zdražuje téměř vše včetně životních nákladů a to už začíná mít své dopady.
- Agenda. Rozhovory s top lídry českého byznysu, zakladateli firem, odborníky. Čtvrthodinka o byznysu z první ruky.
- Každý všední den na SZ Byznys a ve všech podcastových aplikacích.
- Odebírejte na Podcasty.cz , Apple Podcasts nebo Spotify .
„Spousta lidí si dá o pár piv méně, nebo si dají levnější desítku,“ říká pivovarník Stanislav Bernard. Bojí se, že z návštěv hospod se v Česku může stát raritní a výjimečná záležitost. Prodej sudového piva totiž výrazně padá.
Popis podcastu
Čtvrthodinka o byznysu z první ruky. Rozhovory s top lídry, zakladateli firem a špičkami českého byznysu. Každý všední den na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.