
Richard Kabát (český pekárník): Chleba jsem musel zdražit na 54, co ještě Češi vydrží netuším

O epizodě podcastu
Chleba za 54 korun, speciální rohlík už brzo za devět. Takové ceny musely nyní nastavit pekárny Kabát kvůli zdražování surovin i energií. Podle jejich majitele Richarda Kabáta musí zdražovat každé dva měsíce a stejně „nestíhá“.
„Takový skok v cenách surovin a energií jsem za 30 let, co jsme na trhu, ještě nezažil,“ říká v pořadu Agenda pražský pekař Richard Kabát, který má v hlavním městě třicet obchodů a prémiové pečivo dodává i do sítě Albert a online prodejcům Košík.cz a Rohlík.cz.
Všechny obchody prudce zvedají ceny už od podzimu a letos zdražování akceleruje. Kromě mouky postupně zdražují i další suroviny: máslo, tvaroh, tuky, mražené ovoce, oříšky, mák a další.
Mouka v dubnu zdražila o polovinu, mléko o třetinu, vejce o 14 procent. Jednou ze zásadních příčin raketového růstu cen je inflace, která je momentálně nevyšší za 30 let.
- Agenda. Rozhovory s top lídry českého byznysu, zakladateli firem, odborníky. Čtvrthodinka o byznysu z první ruky.
- Každý všední den na SZ Byznys a ve všech podcastových aplikacích.
- Odebírejte na Podcasty.cz , Apple Podcasts nebo Spotify .
Chleba za 54 korun, speciální rohlík už brzo za devět. Takové ceny musely nyní nastavit pekárny Kabát kvůli zdražování surovin i energií. Podle jejich majitele Richarda Kabáta musí zdražovat každé dva měsíce a stejně „nestíhá“.
Popis podcastu
Čtvrthodinka o byznysu z první ruky. Rozhovory s top lídry, zakladateli firem a špičkami českého byznysu. Každý všední den na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.