
164: Vánoční pečení s Natu.cz

ečeme ze surovin nakoupených u NATU s kódem NATU20.
Jemné kokosové kuličky s jahodovým prachem
In gredience - 15 ks
Jemné kokosové kuličky s jahodovým prachem
In gredience - 15 ks
- 100 g strouhaného kokosu (+ trochu navíc na případné dosypání) https://www.natu.cz/p/kokos-strouhany-500g
- 2 lžíce kešu másla s jahodami https://www.natu.cz/p/kesu-krem-s-jahodami-140-g
- 1 lžíce tekutého medu (můžeš upravit podle chuti) https://www.natu.cz/p/kubesuv-med-kvetovy-rozkvetla-louka-480g
- 2 lžíce řeckého jogurtu (nejlépe plnotučného, aby směs držela pohromadě)
- špetka soli (zvýrazní chuť)
- jahodový prach (na obalení) https://www.natu.cz/p/lyofilizovane-jahody-prach-se-zlomky-80g
Postup
- V míse smíchej kešu máslo, med a řecký jogurt, aby vznikla hladká hmota.
- Přidej strouhaný kokos a špetku soli, dobře promíchej.
- Pokud je směs příliš řídká, přisyp kokos.
- Dej směs na 30 minut do lednice, aby ztuhla a lépe se tvarovala.Ze směsi vytvaruj malé kuličky (cca 15 ks).Každou kuličku obal v jahodovém prachu
Perníčkové cookies s pekany
Ingredience - 15ks cookies
Ingredience - 15ks cookies
- 1 vejce
- 2 lžíce javorového sirupu
- 2 lžičky perníkového koření https://www.natu.cz/p/sonnentor-pernikove-koreni-mlete-bio-40g
- 2 lžíce karobu (nebo kakaa, pokud chceš výraznější chuť) https://www.natu.cz/p/karob-bio-200g
- 3 lžíce perníčkového ořechového másla https://www.natu.cz/p/pernicek-300g
- 80 g hladké mouky
- 2 lžíce řeckého jogurtu
- 40 g pekanových ořechů (nahrubo nasekaných) https://www.natu.cz/p/pekanove-orechy-100g
- špetka soli
Postup
- Předehřej troubu na 175 °C a vylož plech pečicím papírem.
- V míse rozšlehej vejce s javorovým sirupem a přidej ořechové máslo. Promíchej do hladka.
- Vmíchej řecký jogurt, perníkové koření, karob a špetku soli.
- Postupně zapracuj mouku, až vznikne hutné, ale stále měkké těsto.
- Nakonec přidej nasekané pekany.
- Pomocí lžičky nebo rukou tvoř malé bochánky (cca 15 ks) a lehce je zplošti na plechu.
- Peč 12–15 minut, dokud okraje nezačnou zlátnout.
- Nech vychladnout – po vytažení z trouby budou měkké, ale při chladnutí zpevní.
Popis podcastu
Agáta a Ornella show Tak jak nás neznáte. 🫠 Stručně, rychle a bez cenzury ⛔️ Témata napříč našimi životy, bez bulvárních omáček. Vše tak, jak si myslím a jak doopravdy je‼️
Celé epizody najdete na https://herohero.co/agataaornella
Celé epizody najdete na https://herohero.co/agataaornella