Tři tipy na motoristické podcasty

ÚvodMagazínTři tipy na motoristické podcasty

23. 9. 2021 – Redakce

Dnes pro vás máme tři podcasty o autech, které by neměly uniknout motoristickým nadšencům. Zajímá vás, jaké jsou trendy v prodeji vozů, jak se mění chování a preference řidičů nebo třeba jen hledáte tipy na zajímavé motoristické akce? Česká podcastová aplikace YouradioTalk představuje podcasty, které vám dají na vaše otázky odpověď:

obrázek článku

Podcast Otevřeně o autech

Podcast v podobě rozhovoru s expertem na automobilovou tématiku přináší řadu praktických rad a doporučení. A ačkoliv jednotlivé cca 15minutové epizody vychází nepravidelně a jsou protkány i komerčními sděleními, tak obsahově jsou jednotlivé díly zajímavé i pro laiky. Za pár dní začne být opět aktuální téma přezouvání pneumatik, proto doporučujeme zejména tuto epizodu.

Autokult CZ

Autokult CZ je především Youtubový projekt, který proniká i do světa podcastů. Z hlediska stopáže jde o hodinové povídání zpravidla s nějakým zajímavým hostem z automobilového světa. Podcast je velmi dobře připravený a svým obsahem už je určen spíše opravdovým nadšencům a milovníkům aut, kteří si nenechají ujít žádnou zajímavost z oboru. Poslední zářijová epizoda přibližuje projekt 90’s Czech Roads, za kterým stojí Patricio Malundo. Tak pokud se zajímáte o zahraniční automobily, které v té době jezdily v ČR, mohla by vás epizoda zaujmout.

Podcast Auto.cz

Podcast Auto.cz připravují Stanislav Kolman a Martin Machala. Jde zejména o rozhovory s hosty ze světa automobilů, motorek, závodění. Opět vydávání jednotlivých epizod je hodně nepravidelné a liší se také stopáž. Některé epizody mají stopáž delší kolem 20 minut (např. recenze), jiné naopak kratší kolem 10 minut. V tomto případě jde zpravidla o epizody, ve kterých technických expert Světa motorů Martin Vaculík odpovídá na dotazy fanoušků. Za zmínku například stojí jeho epizoda o tom, zda startovat auto se spojkou či nikoliv.