Top 10 podcastů, které vás posunou v životě dál

ÚvodMagazínTop 10 podcastů, které vás posunou v životě dál

19. 7. 2021 – Redakce

Máte pocit, že přešlapujete na místě a potřebujete se posunout? Chcete zkusit nové věci, začít cvičit, často rodinné vztahy nebo se znovu začít učit anglicky a chybí vám motivace? Máme pro vás tip. Youradio Talk, česká aplikace pro poslech podcastů, uveřejněná žebříček nejposlouchanějších podcastů z oblasti osobního rozvoje, které vám pomáhají uniknout. Objevujte se v něm lekce angličtiny, rozhovor se silovým a kondičním trenérem nebo témata mezilidských vztahů. Pojďme si několik společně představit.

obrázek článku

žebříček

  

V první desítce nejoblíbenějších podcastů z kategorie osobní rozvoj se dlouhodobě umisťují podcasty tematicky zaměřené na výuku angličtiny, například Angličtina jinak nebo Every Day English. Kdy Angličtina jinak má v průměru desetiminutové epizody zaměřené na slovní zásobu nebo nějaký gramatický jev jako předložky, vazby, apod. Podcast Every Day English má epizody kratší (kolem pěti minut) a na konverzaci běžného života představuje nejpoužívanější idiomy současné angličtiny. V případě, že si chcete procvičit angličtinu, tak určitě doporučujeme! Na své si přijdou totiž, jak začátečníci, tak i pokročilí.

První místo v žebříčku si tentokrát odnesl podcast V tělocvičně . V něm silový a kondiční trenér Adam Antmann motivuje posluchače ke cvičení a navíc poradí, jak cvičit správně. Vysvětluje například, jak správně dýchat, proč je potřeba se před tréninkem protáhnout nebo jak cvičit, aby netrpěla naše kolena.

V první desítce populárních podcastů z oblasti osobního rozvoje se již tradičně objevuje Řešidlo First Class , ve kterém Petr Casanova pomáhá svým obdivovatelům řešit jejich mezilidské problémy. Pokud se například zrovna rozhodujete, zda ukončit nefunkční vztah nebo se ho pokusit resuscitovat, tak v těchto podcastech najdete podnětné rady. Pravidelně se v žebříčku 10 nejpopulárnějších podcastů osobního rozvoje objevuje také rozhovorový formát Cukrfree Podcast Janiny D. Černé nebo české podcasty s anglickým názvem Brain We Are CZ Vojtěcha Hlaváčka a Jiřího Kryštofa Jarmara. Ti v jednotlivých epizodách hledají odpovědi na otázky z oblasti neurovědy, filozofie a psychologie a deklarují je na vlastních příbězích nebo na zkušenostech odborníků právě z těchto oblastí.