Nejposlouchanějším podcastem za poslední 3 měsíce jsou dle žebříčku Youradio Talk Opravdové zločiny

ÚvodMagazínNejposlouchanějším podcastem za poslední 3 měsíce jsou dle žebříčku Youradio Talk Opravdové zločiny

23. 11. 2021 – Redakce

Česká služba pro poslech podcastů – Youradio Talk – zveřejnila žebříček nejposlouchanějších podcastů za 3. kvartál letošního roku. V něm první místo získal podcast Opravdové zločiny moderátorek Lucie Bechynkové a Báry Krčmové. Nejvíce v žebříčku za uplynulé 3 měsíce poskočily podcasty o investování Ve vatě a Jak investovat. Potenciál mají i podcasty Nevýchova, Kriminálka a BroňaCast.

obrázek článku

Opravdové zločiny

Od té doby, co Opravdové zločiny získaly cenu v prestižním ocenění Podcast roku, jejich obliba u fanoušků podcastingu stále roste. Ukazuje to i aktuální žebříček Youradio Talk, ve kterém si tento podcast dlouhodobě udržuje první pozici. Nutno přiznat, že moderátorky Lucie Bechynková a Bára Krčmová připravují pro své fanoušky epizody opravdu poctivě každý týden. V té poslední s číslem 159 se na žádost jednoho z fanoušků věnují například příběhu rodinného klanu Gucci. Kromě tohoto obsahu se autorky zaměřují i na aktuální kriminální kauzy (například té aktuální o dívce ze Severní Karolíny, jež byla unesena a za svou záchranu vděčí gestu, které se naučila na sociální síti Tik Tok).

Podcasty o investování peněz

Za pozornost stojí ale i podcasty, které se v konkurenci téměř 2000 podcastů postupně dostávají v žebříčku poslechovosti nahoru. Jde zejména o podcasty obsahově se věnující investování. Podcast Ve vatě připravuje pro Seznam Zprávy novinářka Markéta Bidrmanová a investor Radovan Vávra. Ve třetí epizodě například prozradí, do čeho by měl investovat člověk, který je po škole a nemá moc peněz. Druhý investiční podcast s názvem Jak investovat připravuje expertka na networking Lenka Schanová. Ačkoliv jsou podcasty spíše marketingovou záležitostí, jež podporuje autorčiny další aktivity (jako jsou Česká investiční konference a Česká investiční akademie), tak po obsahové stránce mohou být pro řadu posluchačů velmi atraktivní. Podcasty jsou totiž vedeny formou rozhovoru se zajímavými osobnostmi finančního světa.

Skokani v žebříčku Youradio Talk

Dalším zajímavým „skokanem“ v aktuálním žebříčku Youradio Talk je podcast pro rodiče Nevýchova (o kterém jsme psali v jednom z předchozích článků) a podcast Kriminálka z dílny Českého rozhlasu, který přináší rekonstrukci českých kriminálních případů. Za zmínku stojí i BroňaCast, podcast brněnského učitele angličtiny. I když v těchto 14minutových podcastech zazní angličtina pouze okrajově, tak si ta zásadní sdělení a fráze alespoň zapamatujete.

 

Žebříček nejposlouchanějších podcastů
v Youradio Talk – 3. kvartál 2021
UmístěníNázevKategorie
1.Opravdové zločinySpolečnost
2.Ranní showZábava
3.Press klubSpolečnost
4.Zprávy Rádia ZZpravodajství
5.Host Frekvence 1Společnost
6.Příběh, který se opravdu stalHistorie
7.Historie českého zločinuHistorie
8.Ozvěny minulostiHistorie
9.Svobodné universumSpolečnost
10.Podcast Vinohradská 12Zpravodajství