Ženy nejčastěji v podcastech hledají rady o vztazích nebo rady z běžného života

ÚvodMagazínŽeny nejčastěji v podcastech hledají rady o vztazích nebo rady z běžného života

5. 7. 2021 – Redakce

Podle nejnovějšího žebříčku, který vydala česká aplikace pro poslech podcastů Youradio Talk, je nejoblíbenějším podcastem v kategorii „pro ženy“ podcast Nevýchova, který radí rodičům, jak reagovat na každodenní situace s dětmi. Druhé místo obsadil podcast Holky v čokoládě a třetí místo patří ostřílené dvojici bloggerek známých pod názvem A Cup of Style a jejich podcastu Se ségrou.

obrázek článku

 

V první desítce nejoblíbenějších podcastů cílících na ženské posluchačky se objevují zejména podcasty pojednávající o vztazích nebo podcasty, jež přináší rady a tipy z běžného rodičovského života. Těm se kromě podcastu s názvem Nevýchova, který drží první místo v žebříčku, věnuje i podcast s názvem Maminkář z dílny mediální skupiny Active Radio nebo podcast MAMA on Air, porodní asistentky a laktační poradkyně Radky Imbrové.
Druhé místo v žebříčku obsadil podcast Holky v čokoládě, který si najde svou oblibu zejména u náctiletých posluchaček. Dvě kamarádky v něm rozebírají své chyby ve vztahu, otázky prvního rande apod. Podobný princip přátelského rozhovoru dvou moderátorek má i podcast Rádia Wave s názvem Buchty, který ale cílí na poněkud starší publikum. Buchty jsou stálicí na podcastové scéně a každoročně se umisťují v anketě Podcast roku. V aktuálním žebříčku žensky laděných podcastů je na čtvrtém místě. Třetí pozice totiž patří známým blogerkám a sestrám Lucii a Nicole Ehrenbergerových, které v podcastu Se ségrou rozebírají jejich každodenní starosti jako je porod, téma bydlení apod.