5 tipů na nejzajímavější české sportovní podcasty

ÚvodMagazín5 tipů na nejzajímavější české sportovní podcasty

15. 6. 2021 – Redakce

Youradio Talk, česká aplikace pro poslech podcastů, pravidelně uveřejňuje žebříčky nejposlouchanějších českých podcastů a tipy na zajímavé české podcasty z různých oborů. Tentokrát přináší 5 tipů na zajímavé sportovní podcasty, které by sportovním nadšencům neměly uniknout.

obrázek článku

V první desítce nejoblíbenějších podcastů z kategorie sportu se dlouhodobě umisťují podcasty O2 TV, ČT sport, iSport nebo Angličan z dílny Seznam Zpráv. Kromě těchto klíčových podcastů si zaslouží pozornost i tvorba podcasterů, kteří za sebou nemají velký mediální dům. Youradio Talk tentokrát vybralo 5 následujících tipů na sportovní podcasty:

Podcast KUDY BĚŽÍ ZAJÍC

Patříte-li k fanouškům fotbalu, tak vás tenhle bezmála dvouhodinový podcast dostane. Podcast působí totiž jako známá situace, kdy se v hospodě sejdou dva kamarádi u piva a řeší nejnovější drby z kabin a trávníků. Vzájemně se hecují a interpretují svůj pohled na budoucí nebo minulý zápas z ligy. O tom všem je podcast Jana Podroužka a Ondřeje Novotného.

PUK PAK PIVO

Podobný formát, rozhovoru u piva, zvolili i tvůrci tohoto podcastů, jen s tím rozdílem, že se věnují hokejovému prostředí. Kromě zajímavých hostů, mezi kterými najdete Tomáše Plekance, Andreje Nestrašila, bratry Klímovi a další, informují pánové v podcastu také o dění v hokejovém světě a prozrazují i řadu zákulisních informací.

Za Hranicí Fitness

Podcast, který tvoří duo Karlů – Karel Mencl (certifikovaný fitness trenér) a Karel Ticháček (nutriční poradce) –  se nezaměřuje jen na otázku fitness, i když i ta se v epizodách často objevuje. Jak již název napovídá, pánové se podívají i na témata ze širšího okruhu, která s fitness souvisí jen okrajově, jako je například time management a motivace ke sportu anebo třeba populární téma vakcinace.

Sport lidem

Podcast o sportu, ve kterém si svou epizodu najde snad každý sportovec. Jedna epizoda je věnována například správnému běhání a tepové frekvenci. V další se zase dozvíte, jakou obuv zvolit na jaký sport, nebo jak se na sportovně vhodně a trendy obléknout. A pokud vás zajímá, jak nejlépe trénovat či regenerovat, tak i na vás tvůrci tohoto podcastu mysleli.

Kontrapresink

Tenhle v průměru hodinový podcast už je pro opravdové fajnšmekry fotbalu. Věnuje se hlavně aktualitám ve fotbalové Premier Legue a dalších evropských ligách. V každé epizodě novinky z fotbalu řeší Vašek Pecháček a Honza Pikous. Takže pokud chcete vědět, kdo vyhraje Ligu mistrů, proč má Bayern Mnichov nového trenéra nebo chcete jen slyšet rozbor posledního zápasu Slávie, tak vám tenhle podcast nesmí uniknout.