Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Ztracen v zemi mamutů

Audiokniha Ztracen v zemi mamutů

Délka:

6 hod 32 min

Čte:

Ernesto Čekan

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Kyjev. Vzpomínky příslušníků 1. čs. samostatné brigády

Kyjev. Vzpomínky příslušníků 1. čs. samostatné brigády

Původní 2LP album 1218 0611 věnované vzpomínkám příslušníků 1. čs. samostatné brigády na rok 1943, na boj na frontě po boku Sovětské armády vydal Supraphon v roce 1983 - titul nyní vychází poprvé digitálně.

Obrázek podcastu Rychlík z Norimberka

Rychlík z Norimberka

Rozhlasová hra Rychlík z Norimberka byla natočena v roce 1975, na svou premiéru si ovšem počkala až do roku 1990. Dobrosrdečný taxikář v ní vypráví příběh svého zahraničního "rita", staré dámy, která přijela ze Západního Německa navštívit pražské příbuzné, ale jak se uk

Obrázek podcastu Češi a Slováci na MS v ledním hokeji  (výběr)

Češi a Slováci na MS v ledním hokeji (výběr)

Poslechněte si některé dochované zvukové zajímavosti a živé reportáže z utkání českých a slovenských hokejistů na MS v ledním hokeji mezi roky 1934 - 2000 MS v ledním hokeji 1934 v Miláně (ČSR - Německo) - 1. třetina (fragment) - reportáž z hokejového utkání o postup

Obrázek podcastu Setkání u kulatého stolku I

Setkání u kulatého stolku I

Setkání u kulatého stolku č. 4 a č. 5 z roku 1994 s Ester Krumbachovou, Ivanem Vyskočilem, Přemyslem Rutem, Janem Klusákem a Jiřím Justem Moderuje Michal Lázňovský. Téma Setkání č. 4: Počasí - o atmosféře, o počasí a o nocích Téma Setkání č. 5: Počasí v lidové písni a

Obrázek podcastu Bětka Veselka

Bětka Veselka

Úsměvný dramatický příběh zkušené rozhlasové autorky Heleny Benešové je zasazen do prostředí malé české vesničky Ouholice, která se na první pohled jeví jako idylický kout téměř starosvětských ctností a přírodních krás. Pod tímto povrchem se odehrávají drobné a ve své p

Obrázek podcastu David Hecl: Mluví k vám kapitán

David Hecl: Mluví k vám kapitán

Ještě teď, když si na to celé vzpomenu, mi naskakuje husí kůže. Doma v Dubaji jsem si na telefonu nařídil několik budíků, abych nezaspal. Nakonec jsem je ani nepotřeboval, protože jsem se celou noc převaloval a nemohl se dočkat. Když jsme se v Praze blížili k zemi, všim

Obrázek podcastu Pan Todero Brumla aneb Starý protiva

Pan Todero Brumla aneb Starý protiva

Je nepříjemný na lidi. Na všechno má tisíc řečí. Věčně si stěžuje, nikdo a nic mu není vhod. A navíc je takový lakomec, že omezuje celou rodinu. Todero Brumla je prostě člověk, kterého byste doma mít nechtěli. A přes všechnu svou odpudivost vyvolává smích, protože jeho

Obrázek podcastu Němčina pre začiatočníkov A1-A2

Němčina pre začiatočníkov A1-A2

Ďakujeme za váš záujem o kurz Nemčina-slovná zásoba A1-A2. Kurz je určený pre úplných a falošných začiatočníkov, takže ak sa už nejaký čas nemčinu učíte a chcete si ju dôkladne zopakovať, je tento kurz určený práve pre vás. Kurz je založený na kontextovom učení, to znam

Obrázek podcastu Gobseck

Gobseck

V mládí byl Gobseck dobrodruh. Brzy se naučil přesně odhadovat pohnutky, cíle a hlavně slabiny druhých. Této schopnosti využívá s naprostým a svým způsobem uhrančivým cynismem. Zdá se být poslední záchranou zadlužených aristokratů, hráčů, nevěrných žen, ale jeho pomoc b

Obrázek podcastu Podnájemnice v závoji

Podnájemnice v závoji

Některé případy, které Sherlocku Holmesovi osobně poskytly jen málo příležitostí k rozehrání jeho proslulého důvtipu, vzešly z hrozných lidských tragédií. Takový je i případ Podnájemnice v závoji... Vyprávění ženy, skrývající obličej pod závojem, odhalí skutečný průběh

Obrázek podcastu 19. Švédština - cestovní konverzace

19. Švédština - cestovní konverzace

19. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Obrázek podcastu Jindrové

Jindrové

Představitel českého literárního naturalismu. Novinář, nesmlouvavý kritik a prozaik mohutného gesta. "Jsem prost veškeré fantazie, kromě reprodukční?" řekl sám o sobě spisovatel Karel Matěj Čapek, který si pro odlišení svého jména od slavnějšího (a mladšího) jmenovce př

Obrázek podcastu Strakonický dudák

Strakonický dudák

Strakonický dudák patří mezi nejhranější Tylova díla na českých divadelních scénách. Nemůže proto chybět ani v naší nabídce tentokrát v nastudování z roku 1956.

Obrázek podcastu Pánská jízda

Pánská jízda

Zdena Salivarová debutovala povídkovým triptychem Pánská jízda už v roce 1968. Tehdy studentku dramaturgie na FAMU výrazně ovlivnil Milan Kundera. Možná proto svou knižní prvotinu vytvořila jako polemiku s Kunderovými Směšnými láskami. V trojici povídek osobitě načrtla

Obrázek podcastu Neumannovy Poděbrady 1988

Neumannovy Poděbrady 1988

Celostátní přehlídka uměleckého přednesu Neumannovy Poděbrady vycházela od roku 1974 na deskách Supraphonu. Další díl této řady vydaný původně na EP kompletu 11 0032-7 803 v roce 1988 vychází poprvé digitálně. Obsah: I. cena - mladí profesionální umělci - Krev beránka (

Obrázek podcastu Katovny a mučírny

Katovny a mučírny

Středověké praktiky mučení, pranýřování a řemesla katovského. Základní mučení se dělilo do dvou kategorií – první byla ta mučení, která mohla člověka nenávratně zmrzačit; druhá působila pouze silnou bolest, ale nemohla člověku vážně ublížit. Kolik si proslulý kat Jan M

Obrázek podcastu Košile štěstí

Košile štěstí

Panu králi neschází nic, ale šťastný stejně není. A to i přesto, že je zdravý, má krásnou ženu a fůru peněz. Čím to? Najde se svým šaškem ve světě šťastlivce?Rozhlasová pohádka Věry Provazníkové z roku 1975.

Obrázek podcastu Angličtina pre mierne pokročilých B1 - časť 1

Angličtina pre mierne pokročilých B1 - časť 1

Ďakujeme za váš záujem o kurz Angličtina- slovná zásoba pre mierne pokročilých B1_časť 1. Kurz je určený pre mierne pokročilých študentov, ktorí už angličtinu študovali jeden alebo dva roky a majú osvojené jej základy. Kurz je založený na kontextovom učení, to znamená,

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 34 - Martin Velek 07.06.2014

100 statečných - Host č. 34 - Martin Velek 07.06.2014

Hostem L. Výborné - M. Velek (letecký publicista)

Obrázek podcastu Buďme blaženi

Buďme blaženi

Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr

Obrázek podcastu Obchodná poľština A1 - B1

Obchodná poľština A1 - B1

Ďakujeme za váš záujem o kurz Obchodná poľština A1-B1. Kurz je určený pre začiatočníkov až stredne pokročilých a zameriava sa na slovnú zásobu, ktorú môžete využiť v práci a pri obchodných kontaktoch so zahraničnými partnermi. Kurz je založený na kontextovom učení, to z

Obrázek podcastu Vivat Comenius

Vivat Comenius

Koncert pro lidský hlas, kytaru, housle, violoncello a orffovský instrumentář na texty Komenského z Obecné porady o nápravě věcí lidských připravil a texty čte Alfred Strejček. Hudba Štěpán Rak. Hrají Miloslav Klaus (kytara), Jaroslav Svěcený (housle), Miroslav Petráš (

Obrázek podcastu Zdislava a ztracená relikvie

Zdislava a ztracená relikvie

Prokurátor krále Přemysla II. Otakara Oldřich z Chlumu a zároveň správce hradu Bezdězu má v pravomoci i vyšetřování a trestání hrdelních zločinů v kraji. Tentokrát řeší krádež trnu z Kristovy koruny; vzácné relikvie, již získal Havel z Lemberka hodlá ji věnovat chrámu s

Obrázek podcastu Národní umělec Martin Růžek - Portrét herce

Národní umělec Martin Růžek - Portrét herce

Z komentáře Jiřího Tvrzníka k původnímu LP albu 1118 2858 "Národní umělec Martin Růžek Portrét herce" vydanému v Supraphonu v roce 1981 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně:..."Přemýšlím-li o sobě a o své práci, o jejím smyslu, znovu a znovu se musím vracet k tomu, co

Obrázek podcastu Ivan Mládek uvádí Luďka Sobotu

Ivan Mládek uvádí Luďka Sobotu

Z obalu původní LP desky (1979): SOBOTA: "Ivan je pro mne muzikant par excellence, nebo abych se jasněji vyjádřil, muzikant extra ordinaire. Má absolutní sluch, zná noty a umí kamaráda podržet, když je mu nejhůř. Jako tuhle, když jsme šli jednou pozděv noci z knihovny.