Audiokniha Zpátky ve hře

N či M?
Tommy a Pentlička Beresfordovi pátrají v přímořském rekreačním středisku Sans Souci po válečném špionovi… Z galerie detektivů, kterými obohatila žánr kriminálních příběhů jeho nejznámější autorka Agatha Christie, se Tommy a Pentlička Beresfordovi vymykají nejméně dvěma…

Pohádky pro zlobivé bagry
Milá bagřátka, znáte pohádku o nenasytném bagrovi? Nebo o tom, jak Jeřáb, Míchačka a Lejzroň pomáhali bagřevici získat nevěstu? Chcete se dozvědět, jak to dopadlo s bagrem, co dělal bugr a brajgl? Přečtěte si tuhle parádní knížku! Pohádky v ní jsou jako dělané pro všech…

Kráľovná
Alžbeta z rodu Windsorovcov bola vždy mimoriadne plachá a snívala o pokojnom živote na vidieku, kde by si založila rodinu a starala sa o psy a kone. Osud to však zariadil inak. Následníčkou trónu sa stala po abdikácii svojho strýka kráľa Eduarda VIII. a po predčasnom sk…

Amber 4 – Paže Oberonova
Ve čtvrtém díle ságy Tajemný Amber princ Corwin pátrá po tom, kdo z Ambeřanů otevřel cestu zrůdám Chaosu. Byl to snad zmizelý Oberon? Brand, který podle všeho měl být dávno mrtev? Fiona, která vládne silami, o kterých ostatní nemají ani potuchy? Někdo úplně jiný? Corwin…

Marboul
Jiřina Jirásková a Zdeněk Řehoř si spolu v režii Aleny Adamcové zahráli v hlavních rolích komediálního příběhu s prvky hororu o rodině náhle zasažené majetnickým pudem. Pokud se totiž smyslem života stane touha bydlet na zámečku, může to zcela zamíchat rodinnými vztahy.…

Tajný život našich tajemství
Zamyslete se, jaká tajemství skrýváte před ostatními. Nemělo by to trvat příliš dlouho; behaviorální vědec Michael Slepian totiž zjistil, že v průměru máme v každém okamžiku až třináct tajemství. Z jeho výzkumu, kterého se zúčastnilo více než 50 000 lidí z celého světa,…

Poslední vůle / Vánoční tragédie
Další dva případy z pera královny detektivek.

Krstný otec
Témou svetoznámeho románu Maria Puza je gigantický rast a koncentrácia moci newyorského podsvetia a jeho styky so slávnym spevákom a filmovým hercom, ktorý nesie neodmysliteľné črty Franka Sinatru. Tento román položil základy spisovateľovej budúcej literárnej slávy. Kr…

Hotýlek
Hotel – vlastně spíš hodinový hotýlek –, který pan Leopold Mánes založil v dobách první republiky, nabízel párům potěšení a rozkoš i za protektorátu a dál fungoval také poté, co ho znárodnili komunisté. V šedesátých letech přebírá vedení Václav, vnuk původního majitele,…

Slovenské prostonárodné povesti dľa P. E. Dobšinského (piata séria)
Cyklus obľúbených povestí rozprávkarskej legendy, v majstrovskom podaní Dušana Jamricha.

Pliaga
Nebolo človeka, ktorému by rok 1831 nezmenil život od základov. „Čo načne cholera, dokončia ľudia. Alebo naopak. Ľudská hlúposť cholere kosu ostrí. Ja už nejako dožijem. Vy si budete musieť zvykať na nový svet,“ povedal ustarostený otec synovi Zachariášovi. „Na svet, v …

Sluneční bouře
Erupce na slunci ovlivňují nejen polární záři, ale i chování vnímavých jedinců. Hrůzným způsobem zavražděný a rituálně zmrzačený mladý muž leží na podlaze kostela náboženského společenství, které kdysi založil. Pomůže jeho sestře, na kterou padl stín podezření, dávná ka…

Lean podnikání
Podnikáte a pořád nemáte produkt, který funguje? Změňte svůj přístup a strategii Někdo se do podnikání vrhne spontánně po hlavě, jiný potřebuje důkladný a předem promyšlený plán. Nelze přesně říct, která cesta vás dovede k úspěšnému cíli, podstatné je neztrácet čas v sl…

Leggende dell´antica Roma
Audiokniha v italštině vás seznámí se sedmi z mnoha legend, které můžeme najít v římské historii. Poslechnete si pověsti o založení města, o únosu Sabinek a o souboji mezi Horatii a Curiatii, dozvíte se o kapitolských husách a poznáte příběh o překročení Rubikonu a dalš…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Dokonalý zločin
Mrtvola nalezená pod útesem. Žena s podřezanými žílami ve vaně. Muž zabitý elektrickým proudem. Série podivných sebevražd přivede vyšetřovatele Luca Callanacha a Avu Turnerovou k myšlence, že za činy se skrývá sériový vrah s mrazivou schopností zinscenovat místo neštěst…

I'm your man: Život Leonarda Cohena
„Když mi řekli, že jsem kohen, věřil jsem tomu. Nebral jsem to jako bezvýznamnou informaci.“ Biografie literáta a písničkáře, jehož židovské příjmení („kněz“) předurčilo promlouvat k druhým v zájmu spásy, představuje světoznámého bludného Kanaďana v celé jeho nádherné s…

Hrobník
Žije život ohraničený hřbitovní zdí. Nikdy neopustil svůj rodný hřbitov, své království, které zdědil po svém otci a otci jeho otce. Zoufalý hrobník hledající ztracený řád. Muž zodpovědný, trpělivý, obětavý a vážný. Smířený s osudem celoživotního služebníka s mozolem na…

Vražda v Ardith Hall
Při seanci, kterou v honosném sídle Ardith Hall pořádá paní Tarrantová, za velmi podivných okolností umírá jeden z pozvaných hostů. Inspektor Daniel Haze a lord Jason Redmond brzy zjišťují, že mají co do činění s pečlivě naplánovanou podlou vraždou. Mezi hlavní podezřel…

DNA
V Reykjavíku došlo k vraždě mladé ženy, pachatel však netušil, že po celou dobu brutálního činu byla pod postelí schovaná sedmiletá dcerka oběti. Oficiální vyšetřování vede mladý detektiv Huldar, který musí spolupracovat s psycholožkou Freyjou pověřenou výslechem malé s…

Ženy z Cínové hory
Krev, moc, ale také zlo, které je po desetiletí pronásleduje, spojuje tři generace žen z temného a zapomenutého koutu Ameriky. Vysoko v kopcích Ozark leží osamocené městečko Cínová Hora. Všude je odsud daleko. Říká se, že právě proto si některé místní ženy dokázaly ucho…

Bridgertonovi II: Vikomt, který mě miloval
Rok 1814 slibuje rušnou společenskou sezónu a vikomt Anthony Bridgerton má nejvyšší čas se oženit. Dokonce se už rozhodl, kterou z mladičkých debutantek si vybere – vyhlášenou krásku Edwinu Sheffieldovou. Jedinou překážkou je starší sestra jeho vyvolené, Kate – ta nejvš…

Doupě řvoucí smrti
Temná fantasy. Ilja Muromec bojuje s loupežníkem Slavíkem. Juraj Červenák přepisuje ruské bohatýrské byliny do hrdinské fantasy. Tentokrát Ilja Muromec bojuje s krvelačným loupežníkem Slavíkem. V novele o Iljovi Muromci už autor bere hlavní postavu o něco vážněji a nemí…

Kdo rozváže pás Orionu
Otázku, zda umí rozvázat Orionův pás, položil Bůh Jobovi, aby mu ukázal jeho místo v uspořádání světa. Pražský advokát Artur Riegerbaum svoje místo zatím nenašel. Jednoho dne se však při řešení jedné z mnoha kauz seznámí s docentem lingvistiky, který vlastní výtisk knih…

Bylo nebylo jedno zlomené srdce
Evangelína Ryšavá odjakživa věřila v opravdovou lásku a v pohádkový život šťastně až navěky. Dokud se ovšem jednoho dne nedozvěděla, že se láska jejího života žení s jinou a její sny jsou v troskách. V zoufalé snaze svatbu překazit a vyléčit své zraněné srdce Evangelína…