Obrázek podcastu Zmizelá

Audiokniha Zmizelá

Délka:

17 hod 29 min

Čte:

Jana Stryková

Vydavatel:

Tembr

Jazyk:

Česky

Žánr:

Detektivky

Obrázek podcastu Mezi světy

Mezi světy

Mezi světy je výběr z deníku, v němž nás autorka zavede z rozhlasového studia do mrazivých oblastí Antarktidy, na vrcholky hor, mezi české vojáky do Afghánistánu nebo na dalekou Havaj. Je to kniha o štěstí 4 000 metrů nad zemí, o místech, která jí přirostla k srdci, o m…

Obrázek podcastu Hlavně o mamince...

Hlavně o mamince...

"Když jsem si vzpomněl, co mi maminka vykládala o svém dětství, o životě v městečku nedaleko Lvova.... Sotva jsem o tom začal psát, najednou se to začalo hrnout. Motor fantazie se spustil a byla z toho knížka povídek s názvem Hlavně o mamince.Autorské čtení: Arnošt Gold…

Obrázek podcastu Humoristické povídky O.Henryho II

Humoristické povídky O.Henryho II

Povídky amerického humoristy O. Henryho svým vtipem a překvapivou pointou nepřestávají bavit nové a nové generace čtenářů. Jejich autor byl mužem mnoha talentů a nepostrádal dobrodružnou povahu, která ho dokonce na čas přivedla až do vězení. Své vtipné příběhy však psal…

Obrázek podcastu Rady pánu Bohu, jak vylepšit svět ještě líp

Rady pánu Bohu, jak vylepšit svět ještě líp

Pokračování vtipné sondy do našich chyb a zbytečných strachů od autora bestselleru Raději zešílet v divočině. Další nálož čtyřiceti rad, úsměvných fejetonů, které nenásilně člověka vedou k zamyšlení. Pokračování bestselleru Rady pánu Bohu jak vylepšit svět. „Znáte to, j…

Obrázek podcastu Biják: Jak se dělá velkofilm

Biják: Jak se dělá velkofilm

Úvodní scéna: Píše se rok 1947. Nečekaná návštěva strýce Boba, bývalého mariňáka, zanechá v pětiletém Robbym silný dojem. Střih: Rok 1970. Z Robbyho je tvůrce undergroundových komiksů. Opětovné setkání se strýcem inspiruje jeho nové dílo. Střih: Současnost. Úspěšný reži…

Obrázek podcastu O sexu s Jitkou Asterovou

O sexu s Jitkou Asterovou

Jitka Asterová nahlíží na vztahy, lásku a sex. Otevřeně mluví o svých zkušenostech. Názory, postřehy, praktické rady. Názory odborníků i zážitky posluchačů. Je to už pár let, co jsem moderovala pořad o vtazích, a někteří z vás mě nejen poslouchali, ale také mi posílali …

Obrázek podcastu Rány vítězů

Rány vítězů

Rozhlasová hra o učitelce hudby a o jejím marném vztahu k ženatému muži.V hlavních rolích komorního příběhu uslyšíte Janu Hlaváčovou v roli učitelky hudby, Danu Medřickou v roli matky a Eduarda Cupáka v roli muže na rozcestí. Příběh vztahu panovačné tchyně a zotročené s…

Obrázek podcastu Už hořela, když jsem si do ní lehal

Už hořela, když jsem si do ní lehal

„Jak se to stalo?“ „Já nevím. Už hořela, když jsem si do ní lehal.“ Velice vtipné a bystré eseje od „mistra vypravěče“ najdeme v jeho druhé knize Už hořela, když jsem si do ní lehal, která se ve Spojených státech stala bestsellerem číslo dva, pouze rok po vydání jeho pr…

Obrázek podcastu Lem: Astronauti

Lem: Astronauti

Remasterovaná nahrávka dramatizace slavného vědecko-fantastického románu. Poprvé na CD a v digitálním formátu. Dobrodružný příběh mezinárodní vesmírné výpravy na Venuši. Skupina vědců je vyslána ze Země, aby se pokusila navázat kontakt s obyvateli planety. Po přistání …

Obrázek podcastu Koruna z kostí a zlata

Koruna z kostí a zlata

Poppy by ani ve snu nenapadlo, že někdy zažije lásku, jakou našla u prince Casteela. Chce si užívat svého štěstí, ale předtím se musí rozhodnout, jestli přijme korunu z kostí a zlata. Vždy toužila po kontrole nad vlastním životem, ne nad ostatními. Jakmile však vyjdou n…

Obrázek podcastu Neviditelné dítě a jiné příběhy

Neviditelné dítě a jiné příběhy

Sbírka příběhů, které Tove napsala během svého toulání muminím údolím. „Musíte se vydat na dlouhou cestu, než opravdu zjistíte, jak nádherný je domov.“ Tove Janssonová Jediná sbírka povídek o Mumíncích, kterou Tove napsala. Obsahuje oblíbené příběhy Neviditelné dítě a V…

Obrázek podcastu Krimi DEKAMERON 2

Krimi DEKAMERON 2

...aneb lechtivé případy z doby normalizace, které se nikdy nedostaly před soud. Po audioknize Krimi DEKAMERON 1 přichází autor s druhým dílem povídek Krimi DEKAMERON 2 z jeho policejních začátků. Opět popisuje případy a události, které jej provázely v prvních deseti l…

Obrázek podcastu Pátá žena

Pátá žena

Nemilosrdný masakr nebo spravedlnost nastolená rukou mstitele? Při brutálním nočním útoku přijdou v Alžírsku o život čtyři jeptišky a jedna cestovatelka. Nevysvětlitelná tragédie má o rok později krvavé pokračování ve Švédsku. Rutinní pátrání po samotářském milovníku pt…

Obrázek podcastu Ezopovy bajky

Ezopovy bajky

Svět se od Ezopových časů změnil od základu, lidé létají do vesmíru a dorozumívají se přes celou zeměkouli, ale ovládají je tytéž radosti, vášně a zlozvyky jako Ezopovy současníky. Proto příběhům o zvířatech s lidskými vlastnostmi tak dobře rozumíme – dospělí i děti. Vz…

Obrázek podcastu Krotitel rizik podnikání zasahuje v lahůdkářství

Krotitel rizik podnikání zasahuje v lahůdkářství

Seriál audioknih „Krotitel rizik podnikání zasahuje“ představuje příběhy ze života podnikatelů, které se skutečně staly. Krotitel navštěvuje firmy podnikající v různých oborech a potýkající se s problémy a krizí. Poslech jednotlivých příběhů vás nejen pobaví, ale velmi …

Obrázek podcastu Malý princ

Malý princ

Námětem Exupéryho krátkého, a přitom hlubokého textu je setkání s tajemnou postavou malého prince, který se znenadání zjeví letci havarovanému uprostřed pouště. Ušlechtilé „dítě“, které letci-vypravěči zprvu klade jakoby dětinské otázky, jež ho vyrušují od seriózních zá…

Obrázek podcastu Ulička přízraků

Ulička přízraků

Stanton Carlisle je kouzelník v potulném panoptiku, které lačnému publiku nabízí různé bizarnosti: nejsilnějšího muže na světě, elektrickou dívku i takzvaného divocha, nejnižší formu lidské existence. Stan ale jako mistr manipulace míří opačným směrem. Postupně se vypra…

Obrázek podcastu Marboul

Marboul

Jiřina Jirásková a Zdeněk Řehoř si spolu v režii Aleny Adamcové zahráli v hlavních rolích komediálního příběhu s prvky hororu o rodině náhle zasažené majetnickým pudem. Pokud se totiž smyslem života stane touha bydlet na zámečku, může to zcela zamíchat rodinnými vztahy.…

Obrázek podcastu Život víry 2025/07–08

Život víry 2025/07–08

Život víry 2025/07–08 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková, Jakub Lofítek a Lucie Endlicherová. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * rozhovor: Rozhodl jsem se zůstat v horách, dokud nepotkám Stvo…

Obrázek podcastu Doktore, šťastný a veselý!

Doktore, šťastný a veselý!

Adventní čas na krásném irském venkově, milí svérazní lidé, laskaví doktoři a fantastická hospodyně Kincaidová. Ať už jste staří známí, anebo se s oběma doktory a jejich bližními setkáváte dnes poprvé, vítejte do světa humoru, přátelství a lásky! Mladý doktor Barry Lav…

Obrázek podcastu Pravé činy právě teď

Pravé činy právě teď

Naučte se dělat, co je správné, i když to není snadné. Ve svém jádru je spravedlivost velice jednoduchá. Každý z nás má schopnost vycítit v téměř každé situaci, co je správně. Všichni obdivujeme ty, kdo drží slovo. Nesnášíme lháře a podvodníky. Oslavujeme ty, kteří něco…

Obrázek podcastu Král na scestí

Král na scestí

Legendární pražská kavárna U Nováků ve Vodičkově ulici nebývala jen vyhlášeným centrem fanoušků kulečníku, své zázemí tu měli i milovníci královské hry. Právě mezi nimi se odehrává napínavý příběh, na jehož konci je vražda. Ostřílený detektiv Bodlák rozplétá složitý př…

Obrázek podcastu Panoptikum města pražského

Panoptikum města pražského

Panoptikum města pražského (1971), tak se jmenuje závěrečný díl souborů detektivních povídek Jiřího Marka z prostředí prvorepublikové Prahy. Povídky vznikaly na základě skutečných událostí, které za starých časů vyvolaly senzace. Jde o případy vrchního policejního rady …

Obrázek podcastu Pekelná hospoda

Pekelná hospoda

O staré zájezdní hospodě v Zárybničí kolují divné řeči. Prý bývala místem, odkud se hříšní lidé dostávali přímo do pekla. Jenže nový hospodský Mikuláš o takovou pověst nestojí, nikoho do neštěstí přivádět nechce. To bude mít raději lokál prázdný. Touží po lásce, ale na …

Obrázek podcastu Dělám si to sám

Dělám si to sám

Sedmadvacetiletý Martin se snaží. Fakt. Na své blízké si vždy udělá čas, byť na úkor jiných blízkých; část výplaty posílá na spořicí účet, aby ji pak před výplatou zase vybral; má členství v posilovně a (evidentně) umí věci podat tak, že vypadají lépe, než jaké ve skute…