Audiokniha Život víry 2026/05

Občanský průkaz
Autor v hrůze vzpomíná na léta, kdy se i cesta s odpadky do popelnice před dům, bez občanského průkazu mohla stát osudovou. Volně inspirován Stendhalem dělí policisty, kteří nám znepříjemňovali život, na švestkově modré, zelené, neviditelné a ty ostatní.

Zaparkuj a jeď - s Posázavským pacifikem
Vydejte se s námi vlakem. Při stejnoměrném klapání kol se pěkně poslouchá a je-li průvodcem člověk, který znal snad každé nádraží, každý pražec, každou odbočku - můžeme odkrýt krásné kouty naší země, které by nám jinak třeba zůstaly utajeny. Tím zasvěceným je ing. Jan Z…

Řeka s rozpuštěnými vlasy
Táta umí něžně rozčesávat vlásky a při tom vypráví pohádky. Něžné pohádky, které vypráví tatínek své holčičce Anežce, nejsou jen ta ledajaké převyprávěnky. Tatínek si je poctivě vymýšlí a přitom se dívá na svět Anežčinýma očima. Napadlo vás někdy dívat se na svět z be…

Hod mrtvou labutí
Audiokniha Ondřeje Hübla sestávající ze satirických povídek. Součástí knižní předlohy je i povídka Divotvorné hrnce, která se stala inspirací pro vznik televizního seriálu Zkáza Dejvického divadla. Do audioknihy ale tento příběh zahrnutý není. Načetli herci Dejvického d…

Husitská epopej VII
Sedmidílná sága vypráví o událostech slavné i pohnuté doby 15. století v Českém království. Snad žádná jiná historická epocha našich dějin není v obecných představách tak kontroverzní jako právě husitství. Ta doba je pro dějepisné líčení o to složitější, že obě strany, …

Letadlo E jako Edward
Autentická reportáž o provozu britských bombardérů za II. světové války a svědectví o průběhu náletu na Berlín. Nahrávky z gramofonových desek BBC.

Sucho
Rozpraskaná půda odhalí i dávno pohřbená tajemství… Australský policista Aaron Falk z melbournského oddělení hospodářské kriminality se po dvaceti letech vrací do městečka Kiewarra sužovaného děsivým suchem. Do rodného venkovského kraje ho však nepřivedla pohroma, kvůli…

Slečna Elsa
Příběh o čistotě duše a oddanosti vedoucí až na hranu smrti... Mladičká Elsa je nečekaně postavena před zásadní rozhodnutí, zda se obětuje pro záchranu vlastního otce. Podobně jako autorova další díla, vyniká i tato autorskou citlivostí pro emoční svět postav, zasněnou …

Josef Mareš: Moje případy z 1. oddělení
Běžel jsem k útočníkovi, křičel na něj, ať nechá paní na pokoji a nůž pustí na zem. Jenže nepustil, a tak jsem mu chytil ruku, začal ji kroutit a do toho zhaslo světlo. Zkroucenou ruku jsem si pro jistotu chtěl dát před sebe a najednou vidím, že v ní žádný nůž není. V t…

Případ holasické lásky
Hrdelní zločin na Velké Moravě. Osmý díl ze série historických detektivek Zločiny na Velké Moravě. Vyšetřování vraždy dvou mladých lidí znepřátelených rodů se opět ujímají kníže Slavomír a jeho vikinský přítel Erik. Nebýt knížete Slavomíra a jeho věrného přítele vikinga…

Přehodit řeku
{'cs': 'Na podzim roku 1934 se v malém hotýlku Záhoří u Svatojánských proudů ubytuje německý inženýr Rudolf Formis a z vlastnoručně vyrobené tajné vysílačky zahájí pravidelné protinacistické rozhlasové vysílání do své někdejší vlasti. Přímo z nejvyšších kruhů zazní jedn…

Rolland: Dobrý člověk ještě žije
Román o nezdolném optimismu v člověku, se kterým lze projít život i přes nesčetné překážky a příkoří. Jedná se o historický román, který se odehrává za vlády Ludvíka XIII. v autorově rodnémBurgundsku. Jeho ústřední postavou je prostý člověk stárnoucí truhlář a řezbář Co…

Pomsta je sladká, a.s.
Čo majú spoločné Masajský bojovník, geniálny podnikateľ, polosirota Kevin a rozvedená Jenny? Autor knihy Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol, sa vracia s očarujúcim dobrodružstvom o chamtivosti a pokrytectve, ale aj lekciách o tom, čo je v živote skutočne d…

Třešně v rumu
{'cs': 'Co všechno způsobila bezmála měsíční cesta s cholerickým dědou (!) komunistou (!), kterého vzala jeho vnučka na vysněnou dovolenou na Kubu? Svérázné a humorné zápisky z cest, jež ve výsledku nejsou cestopisem, ale spíš deníkem bizarních situací v kubánských kuli…

Po stopách zločinů
Sborník detektivních povídek z pera hvězd současné české literární scény. Kam až mohou zajít sousedské či rodinné rozepře? Čeho je člověk schopen kvůli nešťastné nebo zhrzené lásce? Proč může být osudné synchronizovat si mobil s počítačem? Jakou sílu má nevšední portrét…

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Stará tajemství
Autorka bestsellerů Ukradené životy a Andělé smrti. Třetí případ inspektorky Lottie Parkerové. Zvrat, ze kterého se vám zastaví srdce. Inspektorka Lottie Parkerová ve třetí knize z celosvětově velmi úspěšné detektivní série řeší další temný případ: Když policie najde…

H2O a záhada Zlaté slzy
Z rodné hroudy zdrhli tryskem. A už sviští ostopéro ke hvězdám, i když ani tam nebude nouze o úklady! Stověžaté Město nad Hltavou je partě H2O – teď už sedmákům Hubertu, Hugovi a Ofélii – malé, takže touží po výpravě daleko za humna vyšponované fantazie. Když je kuráž …

Nezbedníci
Hrdinou každého krátkého vyprávění je malý rošťák, který si buď děsně vymýšlí, nebo šplhá do výšek, neumí se chovat, okusuje tužky, neustále žvýká či provádí jiné nepravosti. Vtipná, nápaditá i trochu strašidelná vyprávění potěší a pobaví malé čtenáře.

Havraní dvůr 1 - Na křídlech zrady
1. díl série Havraní dvůr Dark romance - Nebezpečná láska začíná peřím a končí stíny. Světový bestseller a totální hit Instagramu i TikToku přichází! Román míchá temnou romantiku a bezohledné intriky tak neodolatelně, že nastavuje nový standard žánru dark fantasy roman…

Složka 64
Zneužívání a násilí patřily ještě před čtyřiceti lety do každodenního života žen deportovaných na dánský ostrov Sprogø. Podobný osud potkal i Nete Hermansenovou, jíž následky zdejšího pobytu pronásledují celý život. Asad s Rose přimějí Carla, aby znovu otevřel starý př…

Prorok, Zahrada Prorokova
Prorok a Zahrada Prorokova jsou významné a proslavené básnické prózy charismatického libanonského malíře a spisovatele. Staly se po celém světě proslulým poselstvím moudrosti a lásky. S filozofickou hloubkou a poetickým stylem v nich autor proniká do tajemství základníc…

U útulku 5
U útulku 5 – tak zní adresa dětského domova, do něhož je umístěn sedmiletý Ben se svou sestrou poté, co je jejich matka v roce 1948 zatčena a odsouzena. Kniha povídek popisuje očima sedmiletého kluka dva roky strávené v domově. Autor se s matkou nakonec setkal až po dva…

Svatební košile
Na svatbě ve středočeských Smolotelích teče víno proudem, nebe rozsvěcuje ohňostroj, svatebčané se veselí. Dokud nezmizí nevěsta. Možná bude něco pravdy na tom, že svatba v máji prý nosí smůlu. Poručík Tomáš Vyskočil a jeho kolega Honza Richter dostávají na starost vyše…

Arnoštova cesta
Arnošt Lustig byl jedním z nejvýznamnějších světových spisovatelů, kteří se ve svých dílech věnovali holokaustu. Tento román v obrazech představuje hlavní momenty na jeho životní cestě. Mohou to být obrazy zásadní jak pro něj, tak pro jeho dceru Evu a syna Josefa. Kniha…