Obrázek podcastu Život víry 2026/04

Audiokniha Život víry 2026/04

Délka:

3 hod 4 min

Čte:

Kateřina Hodecová

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Zabil jsem...

Zabil jsem...

Když se vám život ve vteřině otočí o 180 stupňů. Psychologický příběh člověka, který byl v nesprávný moment na nesprávném místě. Ráno jako každé jiné. Spokojený bankovní úředník posnídá se svou rodinou a odjíždí autem do práce. Lesní úsek silnice je zahalen hustou mlhou…

Obrázek podcastu Zásah

Zásah

Jack Reacher na speciální misi v utajení. Podaří se mu odhalit všechny přetvářky a kšefty dřív, než začne jít do tuhého? Někdejší vyšetřovatel vojenské policie Jack Reacher se omylem přichomýtl k únosu mladíka z prominentní rodiny. V průběhu zběsilého zátahu vystřelí rá…

Obrázek podcastu Obrana Mozarta

Obrana Mozarta

Pro všechny z nás, kteří si neumí představit život bez hudby. Vstupujete do světa hudby? Položte si otázky, na které si buď hned, nebo časem budete muset odpovědět. „Dílo se mi po přečtení jeví jako velmi potřebné a niterné krédo někoho, kdo celý život hudbou žil, kompo…

Obrázek podcastu Kniha džunglí - Člověk jde k lidem

Kniha džunglí - Člověk jde k lidem

Druhý díl dramatizace Kiplingova románu Kniha džunglí, režie Jiří Horčička. Mauglí je chlapec, kterého unesl z jeho rodné vesnice lidožravý tygr a zachránila ho vlčí smečka. Mauglí se po čase, kdy žije ze zvířaty, naučí jejich řeči a stane se tak obyvatelem zvířecího s…

Obrázek podcastu Opovážlivá drzost být sám sebou

Opovážlivá drzost být sám sebou

Být sám sebou je ta nejpřirozenější a zároveň nejtěžší věc na světě. Abychom mohli být plně sami sebou, musíme nejdříve odstranit mnoho vrstev nánosů, které na naše skutečné JÁ nakladly rodina, výchova, škola a nakonec i celá společnost. Ve svém vlastním životě i během …

Obrázek podcastu Den nula

Den nula

Byl to den jako každý jiný. Až na to, že byl náš poslední… V tomto apokalyptickém dobrodružství se známý spisovatel a scénárista Marvelovského Doctora Strange C. Robert Cargill zabývá bojem o smysl a postavení mezi lidmi a roboty v rozpadajícím se světě. Dráp, stylová…

Obrázek podcastu Klub divných dětí

Klub divných dětí

Jmenuji se Mila a mám ráda pavouky, vlastně všeobecně hmyz, nebo spíš všechna zvířata. Umím se „ztratit ze světa“. Stačí se na něco soustředit, a vše kolem přestane existovat. Já jsem Petr. Chodím už do čtvrté třídy, ale vypadám jako prvňák. Hezky maluji a v noci… nemůž…

Obrázek podcastu Vražedná naděje

Vražedná naděje

{'cs': 'Detektiv Madison Harperová se těší na Den díkůvzdání, který po letech strávených ve vězení konečně zase oslaví se svým synem. Ale ani jí, ani městečku Lost Creek není poklidný sváteční den dopřán. V domě na okraji města je totiž bez známek života nalezena Terri …

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 52 - Nikol Krmenčíková 07.06.2014

100 statečných - Host č. 52 - Nikol Krmenčíková 07.06.2014

Hostem L. Výborné - N. Krmenčíková (odbornice na pivo, sládkyně)

Obrázek podcastu Zmizet

Zmizet

Tři příběhy vyprávěné z pohledu dětí, které se snaží vyrovnat s osamělostí, nepochopením a neuspořádanými rodinnými poměry. První se zaměřuje na křehkého a posléze i hendikepovaného Kubíka, který trpí nezájmem otce a šikanováním staršího bratra. Drobné šarvátky bují i m…

Obrázek podcastu A Faraway World

A Faraway World

Audiokniha A Faraway World namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň C2 pro mírně pokročilé posluchače. Marquat, born in Cardiff, but with Nigerian parents is a typical teenager. He’s an intelligent, inquisitive boy but also sometimes insecure and shy. He hopes to do …

Obrázek podcastu 5 resetů

5 resetů

Naučte se lépe zvládat stres a vyhněte se vyhoření. Každý z nás se v životě musí vyrovnávat se stresem, což je do jisté míry v pořádku. Pokud je stres na zdravé úrovni, pomáhá nám zvládat složité životní situace a posiluje odolnost. Problém nastane, když se vymyká kontr…

Obrázek podcastu Outsider

Outsider

Všechny důkazy mluví jasně. A všechny lžou. Poklidné městečko Flint City je otřeseno brutální vraždou jedenáctiletého chlapce. Očití svědci, otisky prstů i testy DNA ukazují jediným směrem – na oblíbeného učitele, baseballového trenéra a vzorného otce Terryho Maitlanda.…

Obrázek podcastu O krok pozadu

O krok pozadu

Jak dohnat temný stín ve stopách zavražděného kolegy? Netradiční oslava slunovratu v maskách a kostýmech z 18. století má nešťastný konec – trojice mladých lidí, která se jí zúčastnila, se pohřešuje. Když je pak Wallanderův kolega Svedberg, který se do pátrání po nich p…

Obrázek podcastu Jak se dělá zoo

Jak se dělá zoo

Jak se ze staré, šedivé zoo stane jedna z nejkrásnějších na světě? Petr Fejk strávil třináct let (1997–2009) ve funkci ředitele Zoo Praha a nyní se k této barvité životní kapitole vrací ve svých vzpomínkách, protože – jak sám říká – to byla výjimečná doba plná výjimečný…

Obrázek podcastu Jen já a ty

Jen já a ty

Dvacet povídek o podobách lásky i nelásky. Autorka nás svými povídkami zasáhne na citlivé vrstvy našich hlubin jako řez ostrým skalpelem. Její strohý až obyčejný jazyk, jímž sděluje každodenní situace, v nichž se ustavičně snažíme přejít přes hranici já k ty, přináší zř…

Obrázek podcastu Ptáci - Hlas pro tento den

Ptáci - Hlas pro tento den

Komentované nahrávky nejběžnějších a nejzajímavějších ptáků žijících v blízkosti člověka. Naučte se rozeznávat druhy ptáků žijících na uzemí ČR podle zpěvu a nejen to: získejte vědomosti o jejich vzhledu, místě hnízdění, stravě a rozmnožování.

Obrázek podcastu Malinský: Vánoční pohádky

Malinský: Vánoční pohádky

Pohádky zahalené do vánoční atmosféry obsahují nejrůznější příběhy od touhy sněhuláka po vzdělání až po odvážnou plavbu ořechové skořápky.

Obrázek podcastu Spasitel

Spasitel

Nové úžasné, napínavé meziplanetární dobrodružství od autora světového bestselleru Marťan. Ryland Grace zůstal jako jediný přeživší na zoufalé misi poslední naděje. Pokud selže, lidstvo zanikne. Je tu však drobný háček – Ryland to neví. Nedokáže si vybavit ani své jméno…

Obrázek podcastu Zbraslavská kronika

Zbraslavská kronika

Zbraslavská kronika Rozhlasová četba ze středověkého rukopisu Čte Jaromír Meduna Režie Lukáš Hlavica Zbraslavská kronika (Chronicon aulae regiae)je mimořádné literární dílo českého středověku. Vznikala v letech 1305–1339 v cisterciáckém klášteře na Zbraslavi, založen…

Obrázek podcastu Aktivně – Angličtina na každý den

Aktivně – Angličtina na každý den

Poslechová učebnice obsahuje celkem 25 hodin interaktivních poslechových cvičení, které Vám umožní procvičit a upevnit již získané znalosti slov a frází. Cvičení „Rozuměj“ se zaměřuje na porozumění základních údajů zachycených informací podávaných rodilými mluvčími. Cvi…

Obrázek podcastu Erasmus Rotterdamský: Chvála bláznivosti

Erasmus Rotterdamský: Chvála bláznivosti

Z komentáře k původnímu LP albu 0 18 0760 Erasmus Rotterdamský Chvála bláznivosti vydanému v Supraphonu v roce 1969 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně:...Erasmus se narodil asi roku 1469 v Rotterdamu. Již v mládí si neobyčejnou pílí osvojil bohatství myšlenek starých…

Obrázek podcastu Zlatý syn

Zlatý syn

Stane se Darrow rozhodujícím pěšcem v nelítostné partii nejmocnějších rodů Sluneční soustavy? Od událostí v Institutu uplynuly zhruba dva roky a Darrow se mezitím stal jedním z elitních Nejvyšších zjizvených a oblíbencem samotného arciguvernéra Marsu Nerona au Augusta –…

Obrázek podcastu Zuřivý polibek

Zuřivý polibek

Za respekt a moc zaplatili nevinností. Teď dají v sázku své životy… Nicolas Fiorillo přezdívaný Mahárádža a jeho náctiletí nohsledi rychle stoupají na vrchol potravního řetězce neapolské camorry. Nicméně udržet si dobyté území v obležení jiných klanů je těžší, než parta…

Obrázek podcastu Lyžák

Lyžák

Horor pro 10+ Na horách číhá zlo. S hlavními hrdiny prožijete školní zájezd, který jim rozhodně závidět nebudete. Všechno začne jedním zdánlivě nevinným vyvoláváním duchů, které se zvrtne... Pro prostorový zvuk poslouchejte se sluchátky. Hrají: Jiří Lábus (Cháron) Pav…