Audiokniha Život víry 2025/11

Zhluboka se nadechni
>> „Elissa Epel dokazuje, že zvládat stres neznamená vyhýbat se mu, ale umět s ním žít.“ — Esther Perel, psychoterapeutka<< # O audioknize Cítíte se pod neustálým tlakem a nevíte, jak z toho ven? Elissa Epel přináší sedmidenní plán, který vám pomůže přehodnotit váš v…

Staré řecké báje a pověsti 5
Příběhy z řecké mytologie, upravené pro rozhlas na základě asi nejznámější knihy spisovatele Eduarda Petišky, čtou: Vilma Cibulková a Jan Šťastný.

Řetěz
Bohové se vracejí. A hladovějí po krvi a moci! Riskovali byste pro svého potomka vlastní život? A co život jiného dítěte? Představte si ráno jako každé jiné. Vypravíte dceru do školy a jedete do práce. Pak zazvoní telefon – neznámé číslo. Na druhém konci je cizí žena, k…

Dobré vibrácie, dobrý život
Kniha Dobré vibrácie, dobrý život prináša odpovede na mnohé otázky, ktoré si často kladieme: Ako sa naučím mať rád samého seba či samu seba? Ako zmením negatívne pocity na pozitívne? Môžem nájsť trvalé šťastie? Svetoznámy motivátor a instagramový guru Vex King odpovedá …

Co se do vás vejde
Špionážní tetralogie Když se kruh uzavřel plzeňského spisovatele a muzikanta Kamila Pešťáka vzbudila velký zájem už svým prvním, stejnojmenným dílem. Zvuková verze vyšla v roce 2020 a ihned po vydání okupovala nejvyšší příčky prodejních hitparád. Následující rok přinesl…

Síla rozumu v bláznivé době
Vlastní názor nebolí. Mysleme kriticky. Jak se zorientovat v současném veřejném prostoru? Jak nepodlehnout zjednodušujícím pravdám? Musíme používat vlastní úsudek. Slovenský bestseller nyní v češtině. „Držíme se zuby nehty vlastních iluzí, které mají zkrášlit náš svět. …

Labyrint svět
Významný český skladatel Jan Hanuš se svými rodiči a sedmi sourozenci prožil obě světové války, tu první jako nejmladší člen i na tehdejší dobu veliké rodiny. Války a následný komunistický režim se nezvratně podepsaly na jeho osobním i rodinném životě. Nevzaly mu však l…

Přepište svůj příběh
Benjamin Hardy boří zažité mýty o osobnosti a nabízí odvážné strategie pro osobní transformaci. V knize Přepište svůj příběh čerpá z psychologických poznatků a vyvrací zažitou, avšak mylnou představu, že osobnost je vrozená a neměnná. Podle autora nemáme své „skutečné j…

Hra
Když se na internetu začne šířit true crime podcast o nepolapitelném sériovém vrahovi Julianu Hirtmannovi, brzy se kolem jeho příběhu vytvoří mrazivý kult. Miliony posluchačů, blogerů a amatérských vyšetřovatelů pátrají po detailech jeho zločinů – a jejich posedlost živ…

100 statečných - Host č. 89 - David Vávra 08.06.2014
Hostem J. Pokorného - D. Vávra (architekt a herec)

Mnich v zajetí islamistů
Poutavé svědectví P. Jacquese Mourada, který prožil téměř pět měsíců v zajetí islamistů, je strhujícím příběhem, v němž láska vítězí na nenávistí a odpuštění nad pomstou. Rodák ze syrského Aleppa vyrůstal od mládí mezi křesťany i muslimy a nikdy ho nenapadlo, jaká zvěrs…

Soustředění
V jádru audioknihy Soustředění se však nachází klíč k mnoha zápasům, které den co den svádíme, počínaje naší snahou o produktivnost a dosahování cílů přes úsilí o zachování našeho zdraví a dobré kondice navzdory rychlému občerstvení a celodennímu vysedávání za stolem až…

AHA! Rodičovstvo
Tento prelomový sprievodca pre každého rodiča mení zaužívané postupy vo výchove detí a transformuje vzťah rodiča a dieťaťa do pohodlného spolunažívania. Netrestajte – pomáhajte a vychovávajte! Pomôžte deťom spracovať ich emócie a obmedzte ich neposlušnosť na minimum. P…

Téma číslo jedna
Sedm chlapců popsalo zeď kostela protikatolickými hesly. Tento malý delikt se ocitnul v soukolí velkých dějin a tak měl na zúčastněné fatální dopad. Poslechněte si hru, kde v hlavních rolích účinkují Svatopluk Beneš, Petr Svoboda, Miloš Hlavica, Viktor Preiss, Josef Vel…

Heuréka!
>> „Neobyčejně otevřený a autentický příběh – s konkrétními radami, spoustou inspirace i odvahou přiznat chyby.“ — Petr Bena, vice chairman of the board Alza.cz<< >> „Místo superlativů nabízí ‚aha‘ momenty a praktické rady z reálného byznysu.“ — Jitka Dvořáková, ex-CEO…

Berta a Dušičky
Hřbitov může být tak trochu strašidelné místo, zvlášť za sychravého počasí o Dušičkách. Dokonce i když se jedná o školní akci – v některých zákoutích si člověk připadá, jako by byl na hřbitově úplně sám. A když Berta odloží zapálenou svíčku na dávno zapomenutý hrob, oci…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Klára a Slunce
Chápou umělé bytosti věci, které jejich tvůrcům unikají? Až doteď robotka Klára, umělý přítel generace B2, čekala ve výloze obchodu na puberťáka, jemuž by sloužila jako submisivní společnice. Přitom vůbec nepatří do výprodeje: snad trochu divně mluví a nerozumí plně sou…

Hoď je za hlavu
„Ty nechceš mít děti? Co z tebe bude? Tohle ti vůbec nesluší! Jak to, že nic nestíháš? Snaž se a pospěš si! Já ti to říkala! My to s tebou myslíme dobře!“ To jsou jen některé věty, které v sobě mají skrytý jedovatý osten. Slýcháme je od rodičů, kamarádů, kolegů i partne…

Alfa & Omega: Zvrhlá hra
Dylan je všechno, čemu by se měla vyhnout. Přesto je to jediné, co chce. Když Lana potká Dylana, všechno v jejím světě se obrátí vzhůru nohama. On je arogantní, sexy a má tajemství, které může změnit úplně všechno. A ona? Ta se rozhodla, že ho odhalí, i kdyby to mělo bo…

Václav IV.
O pradávna se říká, že jablko nepadá daleko od stromu. Ale bylo tomu tak u synů našeho nejvýznamnějšího panovníka, Karla IV.? Například u jeho prvorozeného? Šel alespoň trochu ve stopách svého otce silného, schopného vládce? Anebo byl slabým panovníkem, zmítaným událost…

100 statečných - Host č. 84 - Pavel Toufar 08.06.2014
Hostem L. Výborné - P. Toufar (spisovatel a novinář, popularizátor kosmonautiky)

100 statečných - Host č. 41 - Matěj Horn 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - M. Horn (ředitel projektu Království železnic)

100 statečných - Host č. 21 - Jan Kolář 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - Ing. J. Kolář (ředitel České kosmické kanceláře)

Až zemře poslední ďábel
Kam se jen poděla ta zpropadená krabice s heroinem? Zubatá si nebere volno ani o Vánocích. Po svátcích zastihne členy Čtvrtečního klubu amatérských detektivů smutná zpráva: jejich přítele Kuldeše kdosi zastřelil. Brzy vyjde najevo, že výstřední starožitník, který jim po…