Obrázek podcastu Život víry 2025/03

Audiokniha Život víry 2025/03

Délka:

2 hod 32 min

Čte:

Daniel Zeman

Vydavatel:

ZivotViry

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Tajný deník Adriana Molea

Tajný deník Adriana Molea

Pro všechny, kdo vědí, že život puberťáka není lehký. Bestseller napěchovaný britským humorem a jedna z nejvlivnějších knih posledního půlstoletí vám zaručeně bude vhánět slzy smíchu do očí. Adrian Mole má problém! Je mu přesně 13 a 3/4 roku, je jedináček, dostává k V…

Obrázek podcastu Tábor ztracených - 1. část

Tábor ztracených - 1. část

Dobrodružné povídky nejen pro mládež českého světoběžníka Otakara Batličky (1895-1942) odehrávající se v pralesích i pouštích, u říček i v oceánech, zapadlých koutech i velkoměstech celého světa. "V půlstovce zemí jsem dělal sto řemesel ve více než dvou stech zaměstnání…

Obrázek podcastu Tatínek není k zahození

Tatínek není k zahození

Audioverze úspěšné knihy Arnošta Goldflama, která získala v roce 2005 prestižní cenu Magnesia Litera za nejlepší knihu pro děti a mládež, přináší pět pohádek nabitých osobitým kouzlem, humorem a dobrodružstvím. Autor je věnoval svým dětem a také všem tatínkům, aby se mo…

Obrázek podcastu Svatý Benda

Svatý Benda

Kdo je Benda? Mukl. Vrah. Odsouzenec čekající na popravu. Jenže Ervin Lang, kontrolor pankrácké trestnice, si tím není tak jistý. Jednoho dne totiž spatřil něco, co převrátilo jeho život naruby. Od té chvíle ho pronásleduje jediná otázka: Co když Benda není tím, za koho…

Obrázek podcastu Nic nebude jako dřív

Nic nebude jako dřív

Zlo má ďábelskou podobu… Abigail Campanová, zámožná matka sedmnáctileté dcery, přijíždí domů dřív, než měla v plánu. Dveře nachází odemčené a jedno z oken rozbité. Vyděšená spěchá k dceřinu pokoji a už na chodbě ji čeká hrůzný výjev: nad bezvládnou krvácející Emmou se t…

Obrázek podcastu Jožánek

Jožánek

Rodiče pětiletého Jožky Karpíška odjíždějí služebně na dva měsíce do Londýna a chlapce svěří do péče sousedky, paní Pokorné. Jožánek však uteče ke svému dědečkovi, který je bývalý převozník. Bydlí přímo u vody se psem Sultánem a oslíkem Kylijánem. Tady chlapec prožívá k…

Obrázek podcastu Z případů otce Browna

Z případů otce Browna

Otec Brown znovu v akci. Katolický kněz je na první pohled neobvyklý detektiv. Chesterton ho obdařil vtipem, laskavou ironií, dobrým srdcem a silným intelektem. Jako inspirační zdroj mu posloužil přítel, katolický kněz John O'Connor.Příběhy pátera Browna vyšly v pěti sb…

Obrázek podcastu Pan Spencer

Pan Spencer

{'cs': 'Byl nádherný, starší a měl tu nejhorší pověst v celé Anglii. Z toho, jak se na mě díval, mi běhal mráz po zádech. \nPoprvé jsme se potkali na svatbě, kde za mnou vyšel ven a políbil mě. \nPodruhé skončilo naše setkání obrovskou hádkou, při které jsem ho vyhodila…

Obrázek podcastu Vítězná sestava

Vítězná sestava

Světí účel prostředky? To je problém, který Štědroňovi hrdinové neřeší. Rozhodně si neberou na své cestě k cíli servítky a jsou schopni vskutku lecčeho. Nicméně, ambiciózní herci, krásné herečky, vykutálení umělečtí agenti nebo posádka debutujícího baru, ti všichni vás…

Obrázek podcastu Očistec: Děti Raumy

Očistec: Děti Raumy

V ledových pustinách je objeven staletí uvězněný muž, nositel nesmrtelnosti. O nálezu se dozvídají nejen jeho spojenci, ale také neznámí zrůdní pronásledovatelé. Rozdíl mezi lidmi a monstry se brzy stírá v zájmu jediného cíle – věčného života. Co a koho budou ochotni ob…

Obrázek podcastu My

My

Lidé = čísla, city zakázány… Proslulá antiutopie, která líčí život v totalitní společnosti, kde lidé jsou čísly a den je rozplánovaný na minuty. Pro city není místo, ale dvě čísla opačného pohlaví se vymknou kontrole. Matematik D-503 žije spokojený život v dokonalém svě…

Obrázek podcastu Rozhlasové ranní tělocviky IV (výběr 1990-91)

Rozhlasové ranní tělocviky IV (výběr 1990-91)

Zacvičte si s námi tak, jak bývalo v rozhlase zvykem... V druhém výběru nabízíme výběr šesti Ranních tělocviků z počátku 90. let. Ranní tělocvik 26. 3. 1990 Ranní tělocvik 28. 3. 1990 Ranní tělocvik 29. 3. 1990 Ranní tělocvik 5. 6. 1991 Ranní tělocvik 6. 6.1991 Ranní…

Obrázek podcastu Doteky hříchu

Doteky hříchu

Devět detektivních povídek podle skutečných případů. Legenda české detektivní tvorby Roman Cílek vydává již několik let edici detektivních povídek, ke kterým čerpá inspiraci studiem policejních spisů. Na poměrně malé ploše dokáže dramaticky popsat celý případ tak, aby s…

Obrázek podcastu Nevinným sa neodpúšťa

Nevinným sa neodpúšťa

Každý normálny človek má aspoň jedného kamaráta či kamarátku. Niekedy sa z nich stanú manželia, niekedy manželky, občas ostanú kamaráti kamarátmi. Hovorí sa, že čím ich je viac, tým je život ľahší, no nie vždy je to tak - často idú riadne na nervy. Zvládnuť výstrelky ro…

Obrázek podcastu Winterbergova poslední cesta

Winterbergova poslední cesta

Takhle o dějinách střední Evropy ještě nikdo nevyprávěl. Cesta vlakem zmizelou zemí po stopách osudové lásky. Jan Kraus je pečovatel a v Berlíně se stará o umírající. Pochází z Vimperku, od roku 1986 žije v Německu. S umírajícími tráví poslední chvíle jejich života. Ně…

Obrázek podcastu Dášeňka čili život štěněte

Dášeňka čili život štěněte

{'cs': 'Když se to narodilo, bylo to jenom takové bílé nic, do hrsti se to vešlo; ale anižto to mělo pár černých ušisek a vzadu ocásek, uznali jsme, že to je psisko, a protože jsme si přáli mít psí holčičku, dali jsme tomu jméno Dášeňka…\n\nObjevujte svět s Dášeňkou, kt…

Obrázek podcastu Charlie Chaplin: Můj životopis

Charlie Chaplin: Můj životopis

Ve své autobiografii vzpomíná Charlie Chaplin, jeden z nejslavnějších a nejpopulárnějších filmových tvůrců a současně herců němého filmu, na svou životní i uměleckou dráhu od nejútlejšího chudého mládí, přes dobu úspěšnou a bohatou, na časy strávené v rodné Anglii, v Am…

Obrázek podcastu Hrůzostrašné pohádky podruhé

Hrůzostrašné pohádky podruhé

Druhá sbírka strašidelných pohádek oblíbeného Jiřího Žáčka potěší i příjemně zamrazí všechny malé strašpytlíky. A proč hrůzostrašné? Protože čím víc nám běží mráz po zádech, tím dychtivěji čekáme na šťastné rozuzlení. Ale buďte bez obav, Jiří Žáček svým výběrem textů a …

Obrázek podcastu Maigret a zločin na vsi

Maigret a zločin na vsi

„Ženy a děti mají schopnost vytvářet pololži.“ (Maigret) Nebyla to jen chuť na ústřice a bílé krajové víno, které přiměly komisaře vydat se po boku vystrašeného učitele do Saint-André, malé vesničky na západním pobřeží Francie. Byla tu také podobnost toho místa s tím, k…

Obrázek podcastu Čarovné hodiny

Čarovné hodiny

Lukáš a Rozárka, ale taky pán ze Skalního hradu a komtesa Milada jsou hlavními hrdiny pohádky. Bude se samozřejmě kouzlit a čarovat, ale jen trochu, trošičku. A to tentokrát s hodinami.Další z rozhlasových pohádek psaná perem a jazykem významného českého básníka Karla Š…

Obrázek podcastu Klub divných dětí

Klub divných dětí

Jmenuji se Mila a mám ráda pavouky, vlastně všeobecně hmyz, nebo spíš všechna zvířata. Umím se „ztratit ze světa“. Stačí se na něco soustředit, a vše kolem přestane existovat. Já jsem Petr. Chodím už do čtvrté třídy, ale vypadám jako prvňák. Hezky maluji a v noci… nemůž…

Obrázek podcastu Český Honza

Český Honza

Český Honza - osm českých pohádek pro malé i dospělé, čte Petr Kostka, Carmen Mayerová, Viktor Preiss, Jana Preissová, Miloš Hlavica,Růžena Merunková, Luděk Munzar a Jana Hlaváčová

Obrázek podcastu "Kdo mi, děti, poví..." Treningový program pro výuku řeči u dětí s vrozenými vadami

"Kdo mi, děti, poví..." Treningový program pro výuku řeči u dětí s vrozenými vadami

Nahrávka lekcí s výukou správné řeči a vyslovování pro děti s vrozenými vadami řeči z osmdesátých let může i dnes pomáhat ... Pro vydavatelství Panton připravili v roce 1981 (1984, reprint) RNDR. Josef Pešák, Ivana Lýsková, Vojslav Ketman, text Marie Zbořilová, odborná…

Obrázek podcastu Nové povídání o pejskovi a kočičce

Nové povídání o pejskovi a kočičce

Pan Vlastimil Peška, všestranný umělec a režisér, ředitel brněnského Divadla Radost napsal pokračování populárního Povídání o pejskovi a kočičce, které téměř před sto lety napsal pan Josef Čapek. V Divadle Radost po mnoho let tuto knížku inscenovali, a tak vznikl také n…

Obrázek podcastu Hvězdná pěchota

Hvězdná pěchota

Galaktické křižníky a cesty napříč galaxií… Hvězdní mariňáci v bojových skeletech a válka s brouky! Lidstvo v ohrožení a hvězdná pěchota v akci! Sledujte psychicky i fyzicky náročný výcvik mariňáků a zúčastněte se těch nejbrutálnějších planetárních bitev. Heinleinův rom…